Najnovije

LIBANSKI GENERAL O BUDUĆNOSTI UKRAJINE: Američka raketna artiljerija neće spasiti Kijev

Slanje naprednih raketnih sistema dugog dometa Ukrajini od strane SAD neće preokrenuti tok na terenu u korist kijevskog režima. Ovo mišljenje je u intervjuu za Skaj NJuz Arabija izneo libanski brigadni general Haled Hamade, šef Regionalnog foruma za konsultacije i istraživanja.

Himars (Foto: Jutjub)

Kijev je pre neki dan zatražio od Vašingtona da obezbedi instalacije za dalekometnu artiljeriju M270 MLRS, kao i M142 HIMARS. Bela kuća razmatra ovaj zahtev kao deo većeg paketa vojne pomoći.

Međutim, slanje američkog MLRS-a u Kijev neće promeniti pravila igre u oružanom sukobu niti odnos snaga na terenu, siguran je Haled Hamade. Prema njegovim rečima, ovaj korak SAD samo će za neko vreme zakomplikovati aktuelni sukob i produžiti otpor branilaca neonacističke vlasti.

General je napomenuo da je u ovom trenutku inicijativa u rukama vojske Ruske Federacije i savezničkih snaga, koje aktivno oslobađaju teritorije Donbasa. Uprkos priznanju efikasnosti ruske vojske, SAD će nastaviti da naoružavaju ukrajinsku stranu i uvode sve više sankcija Moskvi.

„Trenutno je situacija na terenu pod ruskom kontrolom. NJene snage napreduju na istoku Ukrajine“, potvrdio je stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, Evropska unija će morati da plati visoku cenu za sankcioni rat koji je pokrenut protiv Ruske Federacije. Brisel bi trebalo da se pripremi za pogoršanje ekonomske i energetske krize u pozadini svoje nesposobnosti da ostane bez ruske nafte i gasa.

Budućnost Ukrajine pod vođstvom aktuelnog režima general je takođe nazvao pesimističkom. Kijev će postati finansijski teret za EU.

„Ništa se neće promeniti u korist Ukrajine. Izgubiće svoju ulogu i pretvoriti se u zatvorenu agrarnu zemlju koja živi od evropske pomoći“, rekao je Haled Hamade.

Ispovesti američkih plaćenika o Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA