Najnovije

NOVI INCIDENT NA KOSMETU: Grupa mlađih Albanaca ukrala obeležje sa spomenika u Prilužju

Grupa mlađih Albanaca ukrala je danas a zatim i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje, opština Vučitrn, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Oni su, kako navodi Kancelarija za KiM, iskoristili situaciju kada u selu nije bilo struje usled jakog nevremena i oko 16 časova upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu sela.

"NJihov čin primetili su meštani koji su čuli kako pevaju albanske pesme. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, reč je o još jednom pritisku i provokaciji na račun Srba u ovoj većinski srpskoj sredini koja ima za cilj da ih onespokoji i protera sa kućnog praga. 

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin albanskih izgrednika koji pokazuje da u albanskom društvu nema ni trunke poštovanja za vrednosti srpskog naroda. Pored kuća i hramova SPC koji se učestalo nalaze na meti ekstremista, učestalo se vandalizuju i lome srpska groblja i spomenici", podsećaju iz Kancelarije za KIM.

Kakav je uticaj izjave Vitalija Klička u vezi Kosmeta pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA