Najnovije

REAL MADRID OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: "Kraljevići" pokorili Evropu

Završena je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska" pobedio Liverpul sa 1:0.

Foto: Jutjub

Dugo će se pričati o ovoj sezoni i onome što su postigli "kraljevići". Šampion Španije je do trofeja došao na spektakularan način. U svakoj utakmici nokaut faze "kraljevići" su bili praktično u bezizlaznoj situaciji. PSŽ je bio blizu da ih eliminiše, potom doskorašnji vlasnik "ušatog" pehara, ekipa Čelsija, pa i Mančester siti koga su eliminisali na nestvaran način, ali tim velikog Karla Ančelotija je uspeo sve te prepreke da preskoči i okiti se 14. trofejom namenjnom pobedniku najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

Uvod u ovo finale nije bilo lepo. Početak meča je kasnio 36 minuta zbog toga što je veliki broj navijača "crvenih" ostao ispred stadiona zbog loše organizacije. Duel je počeo tek kada su oni ušli na tribine.

Francuski sudija Klemon Turpan je nakon kašnjenja dao znak da utakmica počne i krenulo je žestoko. Ređale su se prilike ispred gola Reala. Salah i Mane su najviše pretili, ali uvek ih je čekala prepreka zvana Tibo Kurtoa koji je začarao mrežu i zaustavio svaki udarac koji je išao ka njemu. Belgijanac je bez ikakve dileme bio igrač ove velike utakmice.

Bio je tim Jirgena Klopa bolji rival i u prvom, ali i početkom drugog poluvremena. "Kraljevići" praktično nisu ni zapretili kako valja rivalu, no onda se desio 59. minut koji će svakom navijaču velikana iz Madrida večno ostati u mislima.

Federiko Valverde je prošao po desnoj strani, uputio savršen centaršut, a na drugoj stativi je Trentu Aleksander-Arnoldu umakao Vinisijus Žunior i doveo Real do vođstva.

Liverpul je na sve načine pokušao da izjednači. Bilo je prilika, ali kao hobotnica na golu "kraljevskog kluba" je sve branila i omogućila ekipi sa stadiona "Santijago Bernabeu" da osvoji 14. trofej Lige šampiona iz 18 finala.

Ovaj meč će sigurno dugo pamtiti i Karlo Ančeloti koji je četvrti put kao trener osvojio najelitnije evropsko takmičenje. Po dva puta je bio najbolji sa Realom i Milanom. Treba reći i da je jednom poražen u finalu sa "rosonerima".

Inače, klub iz Madrida je osvojio "ušonju" prvi put od sezone 2017/2018. I tada je u finalu pao Liverpul.

Liverpul - Real Madrid 0:1 (0:0)

Stadion: "Francuska" Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Strelac: Vinisijus u 59. minutu

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 77. Keita), Fabinjo, Tijago Alkantara (od 77. Firmino) - Salah, Mane, Dijaz (od 65. Žota).

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić (od 90. Sebaljos) - Valverde (od 86. Kamavinga), Vinisijus (od 93. Rodrigo), Benzema.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA