Najnovije

BELORUSIJA SE STVARNO SPREMA ZA RAT: Taktika koja Rusiji pomaže da brže zauzme Donbas

Izjava ministra odbrane Belorusije o nameri stvaranja jedinica narodne odbrane ukazuje da je belorusko rukovodstvo ozbiljno po pitanju mogućnosti vojne agresije na tu zemlju, izjavio je politikolog Oleg Kovalenok.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Predsedništvo Belorusije)

„Ako se ranije činilo da se Aleksandar Lukašenko samo „igra rata“, pokazujući odakle navodno dolazi napad na Belorusiju, sada je sve manje sumnje da se belorusko rukovodstvo zaista sprema za oružani sukob sa zapadnim susedima ili sa Ukrajinom. .

Očigledno je beloruska obaveštajna služba dobila informaciju da neko na zapadu ili na jugu kuje agresivne planove protiv Belorusije“, rekao je stručnjak.

Istovremeno, on je primetio da bi ratoborna retorika zvaničnog Minska mogla da ima za cilj povlačenje dodatnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na granicu sa Belorusijom kako bi se ruskoj vojsci olakšalo oslobađanje Donbasa.

„U svakom slučaju, po prvi put u poslednjih nekoliko godina, Lukašenko sprovodi izrazito antizapadnu i prorusku liniju u vojnoj sferi, to se mora pozdraviti“, zaključio je Kovalenok.

O stvaranju Velike Evroazije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA