Najnovije

RUSKA VOJSKU HVALE ČAK I NEMCI: Pregrupisavanje radi zatvaranja i uništenja severnog donbaskog „kotla“

U tom „kotlu“ će se naći sve ukrajinske jedinice koje drže Lisičansk, Soledar, Bahmut, Slavjansk i Kramatorsk, a to je 40-60 hiljada vojnike kijevske postmajdanske hunte.

Ruska vojska privodi kraju pregrupisanje svih snaga za konačno zatvaranje u „kotao“ glavnine ukrajinskih trupa na „donbaskom frontu“.

Čim to bude završeno – a biće za dan ili dva – ruske jedinice koje napadaju iz pravca Izjuma i od Limana nastaviće da nadiru na jug sa zadatkom da se spoje sa „svojima“ koji sa strane Popasne potiskuju Ukrajince ili zaobilaze njihove utvrđene linije i napreduju na sever.

U „severnom kotlu“ tako će se naći sve ukrajinske jedinice kojih prema procenama ima 40-60 hiljada.     

Da bi olakšali položaj svojih oko kojih se „kotao“ zatvara, Ukrajinci su pokušali da izvedu napad na Hersonsku oblast koja je ne samo pod kontrolom Rusa nego se i ubrzano uključuje u ekonomski i socijalni sistem Ruske Federacije. Napali su kod naselja Davidov Brod, snagama jednog bataljona. Rusi su im stvorili iluziju da uspešno napreduju, a uvukli su ih u klopku.

Uspehe ruske vojske sada već priznaju i u Nemačkoj.

Profesor Federalnog univerziteta Bundesvera u Minhenu (u sastavu je nemačkih oružanih snaga) Karlo Masala ocenio je da je Moskva postigla ozbiljne uspehe tokom specijalne operacije u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, Rusija je počela da uspešno koncentrišue trupe u određenim oblastima.

 „Sada za predsednika Rusije, naglasio je Masala, sve ide dobro i njemu jednostavno nije potrebno da stupa u bilo kakve pregovore sa Ukrajinom“.

Nemački general u penziji Roland Kater je kategoričan: „Treba očekivati nove ruske uspehe u Donbasu“.

Više o tome kako je Izrael upozorio svoje građane da ne putuju u Tursku OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA