Najnovije

OBORENA TRI UKRAJINSKA AVIONA: Pali Su-24, Su-27 i Si -25 i 14 dronova!

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tri ukrajinska aviona Su-24, Su-27 i Su-25, kao i 14 bespilotnih letelica, saopštio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov na jutarnjem brifingu.

Foto: Jutjub

U području Kirovgoroda uništena je avionska tehnika na vojnom aerodrom Kanatovo, skladište municije u Nikolajevu, a u području Žovtnjeva skladište goriva.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je snimak noćnog napada jurišnih helikoptera Ka-52 Aligator na komandno mesto i položaje oružanih snaga Ukrajine koji možete pogledati OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA