Najnovije

DIREKTOR SRPSKO-RUSKOG CENTRA ''MAJAK'': Predstoji nam Dan Pobede u svakom smislu

Rusija je spremna da pobedi u ovom višedimenzionalnom sukobu sa zapadom  uprkos svima koji sada misle drugačije ili koji misle po zadatku drugačije.

Parada Pobede (Ilustracija: Pravda/Jutjub)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra „Majak“

Specijalna vojna operacija u Ukrajini ide svojim tokom a mnogi nazovi analitičari se ubiše svaki dan već više od dva meseca da objasne svima kako je Rusija propala, kako je njena vojska loše opremnjena, kako nema ni goriva ni hrane ni municije za pet dana ratovanja. Svaki pokret se objašnjava kao da su isti učestvovali u kreiranju vojne strategije, kao da su vrhunski poznavaoci naoružanja i vojne taktike kao da svaki dan sede sa ministrom Šojguom ili sa predsednikom Putinom lično. Sve je njima poznato i naravno katastrofalno za rusku stranu.

Spremni su u tom novom stilu koji se zauzima da svaki događaj okrenu protiv Rusije. I tako evo sad kad se Ukrajina naoruža oružjem sa zapada pokrenuće kontraofanzivu u junu na istok pa će do Moskve verovatno u svojim maštarijama da stignu. Samo još malo i eto blagostanja i prijema i u NATO i u EU i ko zna šta još.

A kad pogledate šta sve od oružja stiže kao famozno oružje koje će promeniti tok rata vidite da su tu različiti modeli oružja koji su davno uskladišteni i slabo održavani pa se kao takvi pojavljuju i haubice iz vrmena drugog svetskog rata , transporteri u pustinjskoh boja sa početka osamdesetih i tako redom sve bolje od boljeg oružja koje će Ukrajinci skupo platiti a na kraju i uludo bačenim životima svojih ljudi koji ginu za rad tuđih interesa.

Stvarnost je malo dugačija ali se ne vidi na zapadu jer je potpuna medejska blokada. Ako se sećate tog demokratskog i civilizacijskog čina prvo su u skladu sa evropskim zapadnim vrednostima pogašeni svi ruski mediji na svim platformama (televizija,radio,internet, društvene mreže).

Plasiranje dezinformacija koje stižu na svim platformama treba da posluži da se što više rastegne ovakva situacija u Ukrajini i da se što više nanese štete, kako kažu, ruskoj strani ali se direktno nanosi šteta narodu koji živi u Ukrajini a za koji nikoga realno nije briga. Evropa je indirektno uvučena u ovaj rat svim sredstvima u Ukrajini i trenutno gubi na svim poljima. Od ekonomskog, energetskog, bezbednosnog, političkog, kulturnog  do direktnog gubitka jedne od najvećih država u Evropi za koju smatram da više neće postojati u ovom obliku kao do pre 24.februara.  Cela Evropa je skliznula u probleme zbog primarno tuđih geopolitičkih ciljeva najviše onih van EU prostora i svaki dan se tone sve više bez ikakve potrebe.

Rusija je spremna da pobedi u ovom višedimenzionalnom sukobu sa zapadom  uprkos svima koji sada misle drugačije ili koji misle po zadatku drugačije. Jedno je medijska kampanja koja je najžešća ikad ali rezultati u realnosti kažu da operacija u Ukrajini donosi rezultate na svim poljima bez obzira na to šta ko priznaje ili ne, svet je došao do prekretnice u kojoj nema nazad. Za mnoge je budućnost neizvesna toliko da se ne zna ni šta sledeća zima donosi. Energetska, prehrambena i finansijska kriza idu ruku pod ruku dok mnogi misle da je njihov komfor zagarantovan uskoro će se neprijatno iznenaditi surovom realnošću.

O novom '’mariupoljskom scenariju'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA