Najnovije

SRAMOTA! RTS po prvi put nije prenosio Paradu pobede iz Moskve!

U Moskvi je danas održana Parada pobede posvećena 77. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu, a prema programskoj šemi Radio televizije Srbije, oni nisu planirali da prenose Paradu.

Foto: Pravda

Ovogodišnja parada na Crvenom trgu posvećena 77. godišnjici Dana pobede razlikovala se od svih prethodnih posle završetka Drugog svetskog rata 1945. godine.

Ova parada se održavala istovremeno dok traje vojna operacija u Istočnoj Ukrajini pa je bila posvećena, ne samo onima koji su se u Drugom svetskom ratu borili protiv Hitlerove armije, već i sadašnjim vojnicima i oficirima koji ratuju, kako navode u Moskvi, protiv neonacista u Ukrajini. Upravo zato će osam lovaca “mig-29” nad Crvenim trgom napraviti slovo Z koje kao znak prepoznavanja imaju ruske mehanizovane jedinice koje se sada nalaze u Ukrajini.

Parada je počela tačno u 10 časova kada je kroz kapije Spaske kule izašao automobil “aurus” sa brojem 0001 u kojem je bio ministar odbrane Sergej Šojgu. On je obišao jedinice koje učestvuju na paradi, a zatim raportirao predsedniku, ujedno i vrhovnom komandantu Vladimiru Putinu. Po tradiciji Putin, posle parade, polaže cveće na grob Neznanog junaka pored zidina Kremlja.

Na RTS-u niste mogli da gledate Paradu pobede. To možete učiniti OVDE.

Izvor: Nulta tačka

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA