Najnovije

"Odbrana se raspada, u Severodonjecku se ruskim trupama otvara put ka Zapadu"

Vojni ekspert, doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov kaže da Oružane snage Ukrajine na pravcu Severodonjeck-Lisičansk, nemaju izglede za odbranu.

U vreme početka napada na Severodonjeck od strane savezničkih snaga Rusije i LDNR, lokalnu grupu Oružanih snaga Ukrajine činilo je dve do tri hiljade vojnika.

Broj vojnika u susednom Lisičansku kretao se od četiri do šest hiljada. Istovremeno, u okolnim mestima bilo je nekoliko desetina hiljada boraca. Drugim rečima, vojna komanda Ukrajine izgradila je prilično jaku odbrambenu liniju u ovom regionu.

Međutim, danas se taj front raspada, ukrajinska vojska je potpuno demoralisana, rekao je vojni ekspert Konstantin Sivkov.

Prema njegovim rečima, odsečeni od svih ukrajinski vojnici u Severodonjecku i Lisičansku više nemaju nade. Svesni su da ih niko neće izbaviti iz taktičkog okruženja.

Zbog toga ne pružaju jak otpor, usled čega se operacija u ovom pravcu razvija mnogo brže nego u Mariupolju. Izgledi za Oružane snage Ukrajine u ovoj oblasti su veoma sumorni, smatra ekspert.

„Ovde će ih dokrajčiti, a dalje, na zapadu, više neće imati takve snage, neće davati nikakav ozbiljan otpor. U stvari, ruska vojska opkoliće gradove, a pošto tamo nema ozbiljnih utvrđenja, brzo će se predati“, uveren je Sivkov.

Istovremeno, komanda Oružanih snaga Ukrajine u velikoj meri pomaže Oružanim snagama Ruske Federacije i Narodnoj miliciji LDNR praveći jednu grešku za drugom, primetio je ekspert.

I dalje baca u borbu jučerašnje rezerviste, koji nemaju ni odgovarajuću obuku ni naoružanje.

Rezultat ovakvih odluka je masovna pogibija ukrajinskih vojnika i rasprostranjeni pad moralnog i psihičkog raspoloženja.

Najnoviji izveštaj sa fronta pročitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA