Najnovije

BJELICA NA KORAK OD NBA PRSTENA: "Ratnici" na krilima Viginsa trijumfovali protiv Bostona

Košarkaši Golden Stejt voriorsa pobedili su Boston seltikse 104:94 u petom meču plej of serije i tako poveli sa 3:2 u velikom NBA finalu.

Foto: pixabay.com

Uprkos katastrofalnoj večeri Stefa Karija koji je nije pogodio ni jednu trojku iz devet pokušaja, "ratnici" su "ratničkom" košarkom stigli nadomak velikog uspeha. Čak 18 izgubljenih lopti momaka iz Bostona bili su ključan faktor koji bi mogao da ih košta NBA prstena. 

Golden Stejt je već u prvoj deonici stigao do 15 poena prednosti, koji su se ispostavili kao kapitalna prednost za iskusnu ekipu sjajne kohezije, koja ovakvih utakmica u svojim rukama ima pregršt. 

Sredinom trećeg kvartala seltiksi su se  približili na minus jedan i oživeli snove da bi u Bostonu mogli da imaju šansu da dođu do trofeja, ipak nisu imali snage za veliki preokret. 

Izabranici Stiva Kera zaigrali su kompaktniju odbranu i u mirnom ritmu utakmicu priveli kraju. 

Vigins je meč završio sa 26 poena (12/23 iz igre, 0/6 trojke), 13 uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja, dok je Klej Tompson dodao 21 poen.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ponovo je na parketu proveo oko četiri minuta i odrađivao onaj "prljavi" deo posla. Nije stigao da se upiše u listu strelaca, imao je samo jedan skok, ali je zadržavao DŽejstona Tejtuma.

Tejtum i jeste bio najefikasniji kod gostiju sa dabl-dabl učinkom (27 poena i 10 skokova), Smart je dodao 20, dva više od DŽejlena Brauna.

Serija se sada seli u Boston gde je šesti meč na programu u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA