Najnovije

Objavljeni rezultati obdukcije tela Muamera Zukorlića

Više tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcija bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Mumaera Zukorlića pokazala da je on umro prirodnom smrću, kao i da u njegovom telu nije bilo povišenih vrednosti toksičnih materija.

Foto: Jutjub

Tom tužilaštvu dostavljen je objedinjeni nalaz Zavoda za sudsku medicinu iz Niša i mišljenje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi sad o rezultatima hemijsko-toksikoloških analiza bioloških ostataka Zukorlića.

“Izmerene vrednosti koncentracija toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan, ni posredan, uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti pokojnog Zukorlića”, navodi se u saopštenju Višeg tužilaštva.

Takođe, dodaje se da je, uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, smrt Zukorlića prirodnog porekla.

“Nastupila je kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca”, zaključuje se u saopštenju.

Obdukcija tela Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Nemačke, urađena je 6. maja, na Odeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice, nakon što je ono ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje, kod Tutina.

Ekshumaciju i obdukciju tela naredio je Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva koje postupa po krivičnoj prijavi koju je Zukorlićev sin Usame predao Republičkom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

On je kao dokaze predao nalaze dve inostrane laboratorije koji, kako je tada saopštio, pokazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

“Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom”, kazao je Usame koji je oca nasledio na čelu stranke.

Muamer Zukorlić, bivši sandžački muftija, preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. U tom trenutku bio je potpredsednik Skupštine Srbije.

Nakon ekshumacije i obdukcije, njegovo telo ukopano je u dvorištu Altun-alem džamije u novopazarskoj Staroj čaršiji.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA