Najnovije

POLICAJAC OBJASNIO PROCEDURU: U Novom Sadu suđenje Radoju Zviceru u odsustvu

Saslušanjem svedoka, danas je u novosadskom Višem sudu nastavljeno suđenje u odsustvu Kotoraninu Radoju Zviceru (40), navodnom vođi "kavačkog klana", optuženom za navođenje na overu neistinitog sadržaja i falsifikovanje isprave, i Milenku Đukiću, sada bivšem policajcu iz Temerina, koga optužni predlog tereti za zloupotrebu službenog položaja i navođenje na overu neistinitog sadržaja.

Foto: public

Svedok Branislav Đurđev, koji je te 2015. bio šef odseka za upravne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad, objasnio je procedure koje je trebalo ispoštovati prilikom prijave prebivališta i podnošenja zahteva za izdavanje biometrijskih dokumenata.

Prema onome što je predočio, od 2008. je važilo pravilo da je za prijavu prebivališta bilo obavezno prisustvo vlasnika stana uz dokaz o vlasništvu i osobe koja se prijavljuje na njegovu adresu. Zakon o prebivalištu je, kako je dalje kazao, promenjen 2011. i bilo je obavezno da dođe osoba koja želi da se prijavi na nečiju adresu, bez obaveznog prisustva vlasnika nekretnine. Od 2011. vlasnik nekretnine nije bio obavezan da popuni obrazac da je saglasan da se neko prijavi na njegovu adresu.

Bivši policajac Đukić je na početku suđenja pred sudijom Anom Stamenić izjavio da ga je sa izvesnim Slobodanom Zecom, za koga je tek kasnije saznao da je Radoje Zvicer, upoznao Davorin Baltić, kako bi tom Zecu 2015. našao nekoga ko bi ga prijavio na svoju adresu, zbog dobijanja dokumenata, jer je nameravao da sa porodicom ide u inostranstvo. LJ. P.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA