Najnovije

PROPALI PREGOVORI SA VLADOM: Radnici Fijata kreću u blokade

Pregovori u okviru radne grupe za Fijatove radnike su propali i mi od sutra krećemo u proteste i blokade, rekao je danas agenciji Beta predstavnik radnika i član pregovaračkog tima Đorđe Milojević. On je kazao da je danas obavešten iz kabineta premijerke Ane Brnabić, od člana radne grupe, da „oni nisu u mogućnosti da izađu sa ponudom na zahteve radnika do utorka”.

Fijat (Foto: Pixabay)

S druge strane, Tanjugu je u Vladi rečeno da pregovori nisu propali, niti prekinuti, ali mogu da budu ozbiljno narušeni ukoliko predstavnici sindikata i radnika prekrše inicijalni dogovor i započnu protest.

„Pregovori nisu prekinuti niti su propali. Sindikati i predstavnici radnika krše inicijalni dogovor koji je postignut, a to je da će Vlada Srbije izaći sa predlogom za radnike koji ne prihvate ponuđeni program nakon što kompanija Fijat završi proces registracije radnika za rad u inostranstvu”, navode u vladi.

Član pregovaračko tima Milojević navodi da mu je rečeno da još traje prijavljivanje radnika za odlazak u inostranstvo i oni ne žele da svojom ponudom „ugroze projekat Fijat”.

„Mi ne želimo da se ovo odugovlači. Nećemo čekati utorak, već ćemo se sutra u 12 časova okupiti ispred zgrade gradske uprave i organizovaćemo blokade”, poručio je Milojević.

Radna grupa je pregovarala o statusu radnika Fijata u kragujevačkoj fabrici automobila zbog prelaska na proizvodnju električnog automobila jer će deo radnika biti višak, a deo treba da ide na rad u inostranstvo u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija Saša Đorđević rekao je da se do utorka 137 radnika prijavilo za rad u inostranstvu, što je uslov da zadrže posao kada Stelantis grupa počne da proizvodi električno vozilo u ovom pogonu.

Rok za prijavljivanje produžen je do ponedeljka 20. juna u 13 časova.

O mitu da su Srbi krivi za sve pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA