Najnovije

VOJSKA LNR I ČEČENI U INDUSTRIJSKOJ ZONI SEVERODONJECKA: Počelo čišćenje terena

Jedinice Luganske Narodne Republike i ruske vojske ukopale su se u industrijskoj zoni Severodonjecka, uključujući i onu blizu hemijske fabrike Azot, gde se nalaze ukrajinski militanti, rekao je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko na ruskom Prvom kanalu.

Kadirovci (Foto: RIA Novosti)

"Naše jedinice su se, zajedno sa ruskim jedinicama, već učvrstile u industrijskoj zoni i započele specijalnu operaciju. Odnosno, mi već polako krećemo po industrijskoj zoni i čistimo ovu teritoriju", rekao je on.

Portparol NM LNR Ivan Filiponenko je naglasio da u ovoj operaciji učestvuju puk za specijalne namene '’Ahmat'’ (iz Čečenije) i borci Narodne milicije.

Prema podacima vlasti LNR, na teritoriji fabrike nalazi se do hiljadu ukrajinskih nacionalista i militanata.

Borbe za Severodonjeck traju od početka maja. Prošle nedelje je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu dao izjavu o potpunom oslobođenju stambenih zona grada.

Ukrajinske oružane formacije kontrolišu teritoriju hemijske fabrike i, prema Ministarstvu odbrane Rusije, tamo oni drže stotine civila.

Ruska strana je obezbedila humanitarni koridor na sever ka gradu Svatovo u Luganskoj Narodnoj Republici za evakuaciju civilnog stanovništva sa teritorije Azota. Međutim, ukrajinske snage su dva puta prekršile prekid vatre i poremetile proces granatiranjem gradskih blokova. Za samo pet dana evakuacije, vojska LNR je evakuisala više od hiljadu ljudi iz Severodonjecka.

O oslobođenju Harkova i Odese pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA