Najnovije

"ONIKS" PRAVO U METU: Oboren MiG-29, avijacija neutralisala 47 područja koncentracije ljudstva i tehnike

U okviru kontraartiljerijske borbe na Donjeckom pravcu, neutralisano je 11 vodova višecevnih raketnih sistema „Grad“

Foto: RIA

Saopštenje portparola Ministarstva odbrane Rusije generala Igora Konašenkova o bojevim dejstvima za poslednja 24 časa:

- Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima na teritoriji Ukrajine.
 
- Visokoprecizna raketa "Oniks" lansirana iz obalskog raketnog sistema "Bastion" pogodila je aerodrom Artsiz u Odeskoj oblasti. Usljed udara uništena je kontrolna stanica za bespilotne letelice "Bajraktar" ​​TB2 i dve bespilotne letelice ovog kompleksa na zemlji.

- U okviru kontraartiljerijske borbe na Donjeckom pravcu, neutralisano je 11 vodova višecevnih raketnih sistema „Grad“ u oblastima Kurtimovke, Očertina, Tonjenke, Suhe Balke, Novgorodskog, Majorovke, Otradovke i Zajceva. Takođe, 12 artiljerijskih vodova Oružanih snaga Ukrajine neutraisano je na vatrenim položajima u oblastima Dzeržinska, Novgorodskog, Nikolajevke, Lenjinskog i Zajceva. U rejonu naselja Podgornoje uništene su dve haubice 155 mm M777 zajedno sa artiljerijskim posadama.


 
- Operativno-taktička avijacija neutralisala je 47 područja koncentracije ljudstva i tehnike. Uništeno je, između ostalog, ljudstvo i vojna tehnika u oblastima Veseloe, Privolje i Bogorodično Donjecke Narodne Republike, lanser PVO sistema Buk-M1 u rejonu Severskog Donjecke Narodne Republike, kao i radar PVO sistema S-300 u Novodružeskom rejonu Luganske Narodne Republike.
 
- Raketne trupe i artiljerija su dnevno neutralisale 148 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, 25 komandnih mesta, kao i 59 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima. Od posledica vazdušnih udara, raketnih trupa i artiljerije uništeno je 450 neprijateljskih vojnika, 13 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, kao i 16 specijalnih vozila.
 
- Ruski PVO sistemi oborili su avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva kod naselja Apostolovo Dnjepropetrovske oblasti. Takođe je oboreno devet ukrajinskih bespilotnih letelica.

- Pored toga, devet raketa višecevnog raketnog sistema "Uragan" presretnuto je u oblastima naselja Mala Kamiševaha i Dolgenkoe Harkovske oblasti, Makejevka i Avdejevka Donjecke Narodne Republike.

O tome kako je Moskva zapretila povodom Litvanije pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA