Najnovije

ŠAKOVIĆA UBIO "PROSJAK": Ubica nosio staru garderobu, imao povez oko noge, nađen i pištolj

Policija nastavlja intenzivnu potragu za ubicom Podgoričanina Milića Minje Šakovića (35), jednog od, navodno, vođa "škaljarskog klana", koji je ubijen u petak, 20 minuta pre ponoći, pod zidinama Starog grada u Budvi.

Foto: pixabay.com

Pripadnici Centra bezbednosti ovog grada i kriminalistički tehničari do ranih jutarnjih sati i juče su radili uviđaj, pretraživali teren i saslušavali očevice i bezbednosno interesantne osobe, koji su se u vreme zločina zatekli u ovom letovalištu.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je pištolj, kojim je počinjen zločin, kao i bela košulja i kačket, koje je na sebi imao počinilac u trenutku ubistva. Na jednom mestu, izolovani su i otisci koji bi mogli da pripadaju izvršiocu ovog profesionalno počinjenog ubistva.

Kamere sa obližnjih lokala snimile su muškarca sa belim kačketom na glavi, koji ubrzano trči nakon ubistva. Navodno je ta osoba prethodno prišla stolu za kojim je u lokalu "Kokovado" sa prijateljima sedeo Šaković, izvadila pištolj i sa udaljenosti od oko pola metra pucala mu u potiljak. Prema nezvaničnim informacijama, ubica je ispalio tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik obliven krvlju, da bi nakon toga ispalio dodatna dva, a potom i još tri.

Šaković je nekoliko godina bio na nišanu suparnika iz "kavačkog" kriminalnog klana. Policija ga je, kako se juče moglo čuti u Budvi, više puta upozoravala da mu je bezbednost ugrožena, ali on nije mnogo mario za to. Počeo je slobodnije da se kreće nakon hapšenja više grupa povezanih sa "kavčanima".

Jedan od očevidaca rekao je da je zbog pucnjave nastala panika u lokalu, kao i u okolnim ugostiteljskim objektima. U opštem metežu najbolje se snašao upravo ubica, koji je iskoristio taj trenutak da nesmetano pobegne. Nezvanično saznajemo da je kroz gužvu za njim potrčao i jedan policajac u civilu, koji tada nije bio na dužnosti, već je sa društvom sedeo u drugom lokalu.

- Zvao ga je da stane, ili će pucati. Oružje nije upotrebio jer bi time mogao da ugrozii živote drugih ljudi, koji su panično bežali - pričaju svedoci ovog nemilog događaja.

I juče se moglo čuti da su prijatelji Šakovića dali izjavu policiji, i da su kazali da su ugledali sumnjivog muškarca koji je ubrzanim hodom prošao pored njihovog stola ka Starom gradu, a zatim da se nakon kraćeg vremena vratio. Jedan od njih je, navodno, upozorio Šakovića, ali ovaj nije reagovao. Ispostavilo se da je takva procena bila po njega kobna.

Ubica je navodno bio odeven kao prosjak, uz povez oko noge, dok je na sebi imao staru garderobu. Pretpostavlja se da ubica nije iz Crne Gore, jer, navodno, nije bio siguran ko je žrtva u koju treba pucati, jer je Šaković za stolom sedeo sa više osoba, dok je bašta lokala bila puna gostiju.

Povodom ovog događaja oglasio se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić:

- Država će pokazati da je jača od svakog kriminalnog klana. Istraga ide u dobrom smeru. Pronašli smo više tragova i predmeta, pregledani snimke sa video-nadzora, saslušli veći broj osoba...

Rat dva kriminalna kotorska klana traje od kraja 2014. godine, a u međuvremenu su se u njega uključile i druge grupe. Za to vreme dogodilo se više od 40 likvidacija pripadnika "škaljaraca" i "kavčana", koji se dovode u vezu sa njima. Bilo je, međutim, i ubistava ljudi, koji su se samo našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i nemaju vezu sa ovim ratom.

Klanovi desetkovani

Komentarišući ubistvo Šakovića u Budvi, premijer Dritan Abazović je kazao da je bilo pitanje dana kada će se desiti ubistvo:

- Svako ko je upućen u mafijaški mentalitet zna da samo čekaju povoljan trenutak kad će se desiti. Policija je tri puta ranije sprečavala Šakovićevo ubistvo. Ovaj zločin nema veze sa DPS-om, već sa kriminalnim klanovima i njihovom osvetničkom pobudom. Uprkos tome, "kavački" i "škaljarski" klan su desetkovani.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA