Najnovije

THE TELEGRAPH: Bajdenova Amerika je najžalosniji prizor ošamućujućeg pada supersile

DŽo Bajden je neuspešan kao predsednik Sjedinjenih Država, ocenio je Nil Gardiner, kolumnista britanskog lista The Telegraph.

Foto: flickr

„Predsednikovanje Bajdena se po mnogo čemu može nazvati najdiletantskijim u modernoj američkoj istoriji: sramoćenje na svetskoj sceni, katastrofalno povlačenje trupa iz Avganistana i potpuna noćna mora u unutrašnjim poslovima zemlje. Bela kuća je u potpunom haosu: na momente nivo gotovo komične nekompetentnosti ima izrazito satiričan prizvuk“, tvrdi britanski list.

Kako napominje autor članka, američki lider za govornicom izgleda sve izolovanije i izgubljenije. Kao primer, naveo je nedavni nastup na ratnom brodu USS Ajova u luci Los Anđelesa:

„Arogantni Bajden je govorio potpuno nepovezano i izgledalo je kao da je bez ikakve veze sa američkim porodicama. Teško je poverovati da se lider slobodnog sveta obraća naciji tako bez pardona u vreme ekonomskih teškoća“, navodi se u publikaciji.

Gardiner tvrdi da su SAD u „slobodnom padu“ jer američka ekonomija ide u recesiju, a nagli pad na berzi briše bilione dolara sa američkih penzionih računa.

„Možda je danas najžalosniji prizor ošamućujući pad naše supersile. Osećaj opšte slabosti Sjedinjenih Država je vidljiv. Javnost ima malo poverenja u vođstvo DŽoa Bajdena. On sve više postaje negativni predsednik koji se gnevno obrušava na svoje kritičare i odbija da preuzme bilo kakvu odgovornost za sve opasniji položaj zemlje“, zaključuje The Telegraph.

Najnoviju kolumnu Ivana Pajovića pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA