Najnovije

KRENULI IZ KRAGUJEVCA ZA BEOGRAD: Više stotina radnika Fijata započinje štrajk

Nekoliko stotina Fijatovih radnika uputilo se autobusima i privatnim vozilima u 10:30 za Beograd, gde će protestovati zbog neuspelih pregovora sa Vladom i kompanijom Stelantis.

Foto: Jutjub

Plan je da se na nekoliko sati blokira jedan od vitalnih saobraćajnica u glavnom gradu, a ukoliko ne stignu do Beograda, blokiraće deo autoputa na kome budu zaustavljeni.

Ako im policija zabrani izlazak iz Kragujevca, radnici će se vratiti i blokirati Fijatovu fabriku i neće izaći sve dok ne budu ispunjeni njihovi uslovi.

Đorđe Milojević, predstavnik radnika istakao je za Danas da su oni spremni za pregovore, ali da država ne odgovara na njihove zahteve.

– Mi smo sinoć zvali premijerku i tražili da razgovaramo sa njom. Ona to nije želela. Tražili smo da organizujemo sastanak danas u 7 sati, ni to nije prihvatila. Zato idemo u Beograd, zna gde može da nas nađe, ako joj je do razgovora.

On ističe da očekuje da im se danas obrati predsednik ili premijerka i da im da pisane garancije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Zoran Miljković, predsednik Samostalnog sindikata Fijat plastik, kaže da je država prekršila sva obećanja i da su radnici prinuđeni na ovakav potez.

– Država nam nije dala pisane garancije za stvari koje su pre 15 dana dogovorene u Kragujevcu, premijerka sinoć nije želela ni da nam saopšti broj radnika koji su se odlučili za odlazak u Slovačku. Mi nemomo drugog izbora osim da blokiramo Beograd.

On je dodao da se nada da će na ovaj način skrenuti pažnju cele Srbije da vide da je ovo širi problem od Kragujevca i da država ne može ovako da otpušta radnike.

Okupljeni radnici i pored veoma teške situacije ističu da očekuju da će njihovi problemi danas rešiti, jer kažu nije u interesu ni njima ni državi da blokiraju ulice. Oni samo žele da rade i da obezbede svoje porodice.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA