Najnovije

BRISEL: Nema napretka na Zapadnom Balkanu

Samit šefova država i vlada EU sa liderima Zapadnog Balkana u Brisleu završen je danas bez konkretnog napretka, tvrdi agencija austrijska novinska APA.

Srbija i EU (Ilustracija. Pixabay/Pravda)

Pozivajući se na neimenovane izvore pri EU APA ukazuje da je otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom dalje blokirano.

Posle samita Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu premijer Severne Makedonije Dmitar Kovačevski odbacio je danas inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona o stvaranju „evropske političke zajednice”.

„Predlog u ovoj formi je neprihvatljiv za mene, za predsednika, za Vladu, za koalicione partnere i za građane Severne Makedonije”, rekao je Kovačevski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

Istakao je i da se ne sme dozvoliti „da bilateralna pitanja postanu multilateralni problem”.

„Ne sme se dozvoliti da se Severna Makedonija i Albanija, kao i region, tapkaju u mestu zbog jedne zemlje članice EU (Bugarska) koja jednostavno ne uspeva da koordiniše i obezbedi deblokadu našeg evropskog puta”, rekao je Kovačevski, prenosi Tanjug.

Šta znamo o Dijani Hrkalović, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA