Najnovije

VATERPOLISTI U ČETVRTFINALU SP: Sa mukom pobedili Australiju

Pobedom nad Australijom od 6:5, vaterpolisti Srbije obezbedili prvo mesto u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, koje garantuje direktan plasman u četvrtfinale takmičenja. U izuzetno tesnom i neizvesnom duelu pobedu "delfinima" doneo Lukić u poslednjoj četvrtini.

Srpski vaterpolisti (Foto: VSS)

Nisu "delfini" imali dobar dan protiv Australije, ali su na plivalištu u Segedinu došli do izuzetno važne pobede koja im donosi prvo mesto u Grupi D na Svetskom prvenstvu - 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

ma" doneo Lukić u poslednjoj četvrtini.

Nisu "delfini" imali dobar dan protiv Australije, ali su na plivalištu u Segedinu došli do izuzetno važne pobede koja im donosi prvo mesto u Grupi D na Svetskom prvenstvu - 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

Srbija - Australija 6:5, izveštaj Gorana Stepića
Australija se pokazala kao izuzetno "dosadan" i neugodan protivnik, a na golu je imala raspoloženog golmana Portera, dok Srbija nije igrala sa 100% svojih mogućnosti.

I pored svega, "delfini" su ostvarili trijumf koji ih ostavlja na prvom mestu u grupi, pa će u trećem kolu, očekivanom pobedom protiv Kazahstana, overiti plasman u četvrtfinale takmičenja.

Nijedna od ekipa nije imala dva gola prednosti na ovom meču, a Australijanci su vodili dva puta.

Jakšić je postigao prvi gol na meču, izjednačio Edvards, da bi u drugoj deonici rezultat bio 2:2 - Mandić je bio dvostruki strelac u ekipi Dejana Savića, Pauer i Ford pogađali za rivala.

I u trećem periodu bilo je 2:2 - Lukići Drašović bili su strelci za Srbiju, u listu strelaca za Australiju upisali su se Pauer i Edvards.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa nerešenim rezultatom 5:5, a odlučujući pogodak na meču postigao je Nikola Lukić, vaterpolista kragujevačkog Radničkog.

Srbija u trećem kolu igra protiv Kazahstana, objektivno najslabije ekipe u grupi, dok će Australija i SAD u međusobnom duelu odlučiti o drugom i trećem mestu u grupi.

Osim plasman u četvrtfinale, "delfini" su ovim trijumfom dobili i više odmora, pošto će posle utakmice sa Kazahstanom i pre selidbe u Budimpeštu imati četiri dana odmora.

Poslednji duel u grupi Srbija igra u subotu od 18.00 časova.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA