Najnovije

DOSIJE ŽANDARMA VUČKA: Povezan s navijačima, Hrkalovićkom, Mutavim, klanom Belivuk...

Visoki oficir žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji se proteklih godina pominje kao spona između vrha policije i navijača, svojevremeno je bio redovan gost na južnoj tribini. Vučković, koji i dalje radi u Žandarmeriji, javnosti je poznat kao bliski prijatelj ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, a koji je bio vođa navijačke grupe "Janjičari".

Foto: Jutjub

Vučković je bio jedan od najboljih drugova ubijenog navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, vođe navijačke grupe „Janjičari“. Kako je naš portal ranije pisao, kada se na južnoj tribini pojavila navijačka grupa „Janjičari“ bila je samo još jedna u moru zavađenih frakcija Partizanovih navijača koji su bili obezglavljeni posle hapšenja vrhuške grupe „Alkatraz“ zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u centru Beograda.

Na čelu „Janjičara“ bio je Stanković, on je predvodio grupu novopečenih Grobara, koji su ranije bili simpatizeri drugih fudbalskih klubova. Pored ubijenog vođe te ekipe, Stankovića, koji je u to vreme već bio osuđivan zbog organizovanja kriminalne grupe i trgovine narkoticima, stajao je upravo Vučković zvani Vučko.

Postoji mnogo slika gde su njih dvojica zajedno. Neretko je bila reč o fotografijama sa tribina.

Da je bio u dobrim odnosima sa navijačima, nesumnjivo govori i jedna situacije od 2017. godine. Naime, tada je Vojni sindikat Srbije (VSS) podneo krivičnu prijavu u kojoj je navedeno da je kriminalcima Aleksandru Stankoviću, njegovoj desnoj ruci Veljku Belivuku i generalnom sekretaru u Vladi Srbije Novaku Nediću omogućeno da od februara do juna 2016. godine koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje.

U prijavi, o čemu je pisao KRIK, se navodi da su brigadni general Zoran Veličković i potpukovnik Dejan Nikolić zloupotrebili položaj i omogućili navedenim osobama da van radnog vremena koriste vojno strelište u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Ipak, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu odbacuje ovu krivičnu prijavu sa obrazloženjem da nisu mogli da utvrde da li su navodi iz prijave istiniti jer su pojedini dokazi nestali, dok pomenuti Nedić uopšte nije ispitivan. Sa druge strane, od više od dvadeset svedoka koji su ispitani, samo je jedan ispričao da je, dok je radio na prijavnici, video Vučkovića sa još nekim osobama kako dolaze u kasarnu.

Kriminalističko istražna grupa Vojne policije obavila je tada razgovor sa Vučkovićem koji je rekao da je bio član Specijalne brigade do juna 2016. godine kada je prešao u MUP, ali da „nikada nije ulazio u krug kasarne privatnim vozilom, niti u radno, niti u vanradno vreme“, pisao je KRIK.

Sa druge strane, i nedeljnik „Nin“ je svojevremeno pisao o Vučkoviću. „Nin“ je objavio prepiske između Belivuka i Vučkovića, a reč je o razgovorima iz 2016. godine. Radi se o razgovorima iz izveštaja o izvršenim proverama i sadržaju komunikacije telefona Belivuka u kojima se navodi da „glavni šef sve zna“. Ipak, na koga se aludiralo, nije poznato.

Kako je „Nin“ pisao, reč je o prepiskama iz Belivukovog telefona, koje je policija dostavila tužilaštvu u postupku protiv Dijane Hrkalović. Radi se o komunikaciji preko aplikacije WhatsApp sa pripadnicima policije, BIA, vođama navijača i vlasnicima noćnih klubova.

„Najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko: „Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako“ „, navodi se u porukama između Belivuka i Vučkovića, piše „NIN“.

U istoj prepisci, Vučković dodaje: „Imamo jake pozicije brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova.“

Podsetimo, Vučković se ovih dana nalazi u žiži javnosti zbog optužbi koje iznose Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP i ministar Nebojša Stefanović. Oni jedno drugo optužuju za saradnju sa mafijašima, a Stefanović je tom prilikom istakao da je Hrkalovićkin partner bio na vezi s Belivukom.

Pretpostavlja se da je upravo aludirao na Vučkovića, a zahvaljujući prepiskama sa „Skaj“ aplikacija koje su isplivale ranije ove godine.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA