Najnovije

TEŠKI GUBICI I PAD MORALA KOD UKRAJINACA: Ruska vojska uništila stotine ukrajinskih nacista i stranih plaćenika (VIDEO)

Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Neprijatelj trpi značajne gubitke.

Preko 300 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika i 35 jedinica teškog naoružanja uništeno je za jedan dan u oblasti Nikolajeva.

U divizijama ukrajinske vojske i teritorijalne odbrane nastavlja se sa odbijanjem izvršavanja zadataka. Osoblje 64. bataljona 103. brigade teritorijalne odbrane, stacionirane u Lavovu, odbilo je da ode u područje borbenih dejstava u Donbasu zbog popune neobučenih rezervista i nedostatka teškog naoružanja.

Operativna taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su ljudstvo i vojnu tehniku u 284 okruga, dva skladišta municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblasti Volčejarovka Luganske Narodne Republike, kao i artiljerijske i minobacačke jedinice u 43 okruga.

U okviru kontrabaterijske borbe, precizno oruđe Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na Donjeckom pravcu pogodilo je: osam artiljerijskih vodova MLRS Uragan u rejonima Kurahovo, Ukrainska, Novoselovka Druga, Vozdviženka i dva artiljerijska voda u oblastima Ukrainska i Jasnobrodovka odakle je pucano na Donjeck i druga naselja Donjecke Narodne Republike.

Kao rezultat vazdušnih, raketnih i artiljerijskih udara uništeno je više od 780 nacionalista, osam tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, tri borbena vozila Uragan MLRS, 10 poljskih artiljerijskih topova i minobacača i 13 specijalnih vozila.

Ruski PVO sistemi su tokom dana uništili 21 ukrajinsku bespilotnu letelicu u više oblasti.

Takođe je presretena balistička raketa „Točka-U“ u oblasti Molodežnoe, Hersonska oblast, i 16 višecevnih raketnih bacača u više oblasti.

O napadu ruske vojske na fabriku "Megatek" pročitajte OVDE.

Izvor: rusvesna.su

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA