Najnovije

THE GUARDIAN O MOGUĆIM PROMENAMA U SVETU: Ukrajina je samo jedna faza u decenijskoj borbi sa Rusijom

"Zapad vidi Ukrajinu kao samo jednu fazu u decenijskoj borbi sa Rusijom", ovo priznanje neimenovanog visokog britanskog oficira objavio je londonski The Guardian.

Foto: RIA

The Guardian je dodatno otkrio rezonovanje britanskog vojnog vrha: „Ako Ukrajina pobedi, Rusija nikada na to neće pristati. Ako Rusija pobedi - ona će ići dalje“.

Tekst The Guardian objavljen je pod naslovom koji mnogo govori sam po sebi „Zašto Zapad rizikuje da Ukrajinu osudi na sporo davljenje“.

U njemu se operiše i već lansiranom tezom da na Zapadu raste „zamor od rata u Ukrajini“. I naglašava: „U britanskoj vladi se povećava zabrinutost da na Zapadu, sa njegovim TikTok načinom razmišljanja i sklonošću trenutnom zadovoljavanju radoznalosti, nema rešenosti na višegodišnje žrtvovanje. Posledica zamora može biti i promena vlada u nizu zemalja Evrope i Amerike, a za time bi usledila i promena politike prema Rusiji“.

Britanski list navodi da je bugarska šestomesečna vladajuća koalicija, koja je bila vodeća antiruska vlada na Balkanu, izgubila u minulu sredu na glasanju o poverenju.

I upozorava: da čak i SAD može da očekuje slična situacija jer povratak na vlast Donalda Trampa postaje sve realniji.

Najnoviju kolumnu Milana Vidojevića pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA