Najnovije

U KUĆI NA VRAČARU KRIO MILION EVRA: Tragovi kokaina pronađeni na novčanicama

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca, skoro milion evra, znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

Foto: pixabay.com

- U kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra, prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronađena je droga kokain - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

- Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice - dodaje se u saopštenju tužilaštva. Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronađenog novca.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA