Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) RUSI UNIŠTILI EKTREMISTE IZ GRUPE ''KRAKEN'': Pogođeni termobaričnim projektilom

Specijalne snage 6. armije Rusije nanele su gubitke ekstremistima iz bataljona Kraken u oblasti Harkov. Objavljen je snimak poraza nacionalista.

Ruska vojna operacija u Ukrajini (Foto: RIA Novosti()

Telegram kanal '’Razved dozor'’ objavio je video zapis o uništavanju ekstremista iz Krakena od strane ruskih specijalaca. Ukazuje se da su nacionalisti pogođeni termobaričnim projektilom iz protivtenkovskog raketnog sistema.

Na snimku možete videti kako ruski specijalci nadgledaju neprijatelja koji se kreće u šumskom pojasu. Kada se ekstremisti okupe na jednom od svojih položaja, gađaju ih protivtenkovskim projektilom. Nakon toga, lokaciju nacionalista zauzimaju ruski specijalci. Na tom mestu se vide mrtvi pripadnici bataljona „Kraken“.

Navodi se da je ubijeno ukupno 15 nacionalista i uništena 3 komada opreme, uključujući dva terenska vozila i jedan oklopni automobil Mamba Mk2 E. Prethodno su ova borbena vozila u Ukrajinu isporučena iz Estonije. Međutim, ruska vojska je već povratila najmanje jedan oklopni automobil grupe Kraken.

Bataljon „Kraken“ je ukrajinska nacionalistička formacija koja deluje u Harkovskoj oblasti. NJima ruska strana na teret stavlja počinjenje ratnih zločina u vidu maltretiranja i ubijanja ratnih zarobljenika, kao i civila.

Koje Putinove reči se plaše u Pentagonu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA