Najnovije

Američke biolaboratorije postale vojni objekti NATO alijanse

Zamenica predsednika ruske Državne Dume Irina Jarovaja, izjavila je danas da su američke biolaboratorije, stvorene van nacionalne teritorije, zapravo postale vojni objekti NATO.

Laboratorija (Foto: RIA Novosti)

Kopredsedavajuća parlamentarne komisije koja istražuje američke biološke laboratorije u Ukrajini, upozorila je da bi te laboratorije mogle da se koriste za nepredvidive biološke napade, prenosi agencija TASS.

"U svetlu poslednjih jučerašnjih izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kao i zvaničnika NATO koji Rusiju navode među svojim neprijateljima, možemo sa sigurnošću reći da su se njihove izjave o stvaranju dodatne vojne infrastrukture NATO, počev od 2014. godine, odnosile na objekte koji su se pojavili u Ukrajini. Američke vojne biološke laboratorije su zapravo vojni objekti NATO", naglasila je Jarovaja.

Upozorila je da oni predstavljaju posebnu opasnost za Rusiju i njene saveznike, jer "funkcionišu pod velom stroge tajnosti i, nesumnjivo, u svakom trenutku mogu biti iskorišćeni kao poligon za nepredvidive i nepredviđene biološke napade".

Šta je Lukašenko poručio Moskvi, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA