Najnovije

SVEDOK SARADNIK OTKRIO PLAN LIKVIDACIJE BELIVUKA I MILJKOVIĆA U TIVTU: Pripremili štek stan i oružje

Suđenje za planiranje likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu u januaru prošle godine, odloženo je jer je optužena Almira Mujahodžić napustila Crnu Goru i nije se pojavila pred sudom.

Foto: public

NJen branilac, advokat Damir Lekić, kako prenosi crnogorski Dan saopštio je sudu da nema opravdanje za njen nedolazak, da mu je ona rekla da je van Crne Gore i da je morala da ode. Kako je naveo, ne zna tačan razlog njenog odlaska iz Crne Gore, niti gde se nalazi, ali da će na naredno suđenje da dođe.

Osim Almire Mujahodžić, optužnicom su obuhvaćeni i Janko Vukadinović, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

Prema navodima optužnice, kriminalna grupa je likvidaciju Belivuka i Miljkovića planirala za 22. junuar prošle godine, na tivatskom aerodromu, odakle su trebali da polete za Beograd, posle posete vođi "kavačkog klana" Radoju Zviceru.

- Jovanović i svedok saradnik u tom predmetu, kodnog imena Kamenko Kuč, smestili su se dan pred zločin u "štek stan". Od Janka Vukadinovića su dobili informaciju da će Belivuk i Miljković u 10 sati narednog dana biti na tivatskom aerodromu i da na njih treba da pucaju dok budu čekali u redu za čekiranje karata. Kamenko Kuč i Jovanović su na automobil ,,opel zafira" nakačili lažne tabilice i narednog dana, rano ujutro se uputili prema zgradi tivatskog aerodroma. Medutim, na putu do aerodroma presrela ih policija i uhapsila - preneli su ranije crnogorski mediji navode optužnice.

Svedok saradnik je krajem januara navodno priznao u Specijalnom tužilaštvu Crne Gore da je prvobitni plan bio ubistvo drugog vođe "kavčana" Slobodana Kašćelana, i da tada o likvidaciji Belivuka i Miljkovića nije bilo ni reči. Navodno, ubistvo Kašćelana grupa je planirala za 22. januar, za kada mu je bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu. Međutim, suđenje je odločeno, pa je grupa promenila plan i odlučila da organizuje ubistvo Belivuka i Miljkovića koji je toga dana trebalo da se vrate u Srbiju. Istražitelji su, kako navode, prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Kašćelana trebalo da bude isplaceno 500.000 eura, dok su za zločin na aerodromu u Tivtu trebali da dobiju 700.000 i 1.300.000 eura.

Zbog otkrića da je planiran zločin, Belivuk i Miljković su u Crnoj Gori ostali nekoliko dana duže i u Srbiju su doputovali 30. januara prošle godine. Policija je ih je dočekala na aerodromu i spovela na saslušanje, posle kog su pušteni na slobodu. Međutim, pet dana kasnije, tačnije 4. februara oni su uhapšeni kao organizatori kriminalne grupe, koja je u međuvremenu optužena za sedam surovih likvidacija u kući strave u Ritopeku i od tada su u pritvoru.

Potraga za Vukotićem

Tokom suđenja koje je odloženo, kako prenosi Dan, spomenuto je da je predat zahtev da se suđenje za planiranje ubistva Belivuka i Miljkovića spoji sa predmetom protiv Jovana Vukotića, navodno vođe "škaljarskog klana" za kojim traga policija, i grupe koja se tereti za isto krivično delo. Kako su ranije pisali crnogorski mediji, Vukotić se sumnjiči da je preko "skaja" naručio likvidacije vođa "kavčana" i da je obećavao da za taj zločin plati četiri miliona evra.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA