Najnovije

ZAOKRET KOJI JE ZBUNIO ZAPAD: Tri ključne države su promenile mišljenje…

Magazin “Newsweek” dao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tačan nagoveštaj o promeni trendova u međunarodnoj areni.

Prema rečima autora teksta, kolumniste Danijela Depetrisa, tri ključne zemlje koje su aktivno uključene u podršku Ukrajini počele su da preispituju svoju poziciju i više se ne zalažu za „strateški poraz“ Rusije.

Prema Depetrisu, ranije su Nemačka, Italija i Francuska, zajedno sa SAD, UK i baltičkim zemljama, žudele za „strateškim porazom“ Rusije, ali sada Berlin, Rim i Pariz preispituju svoju poziciju i sve više žele što brži kraj neprijateljstva.

Kako Depetris piše u svojoj publikaciji, Francuska, Italija i Nemačka su sve više zabrinute zbog razvoja događaja u ukrajinskom ratu.

Rezimirajući, autor je primetio da se Zelenski „može podsmevati ideji o prekidu vatre“, ali kako se sukob odugovlači, on ne može isključiti situaciju u kojoj će „uporne pristalice Ukrajine“ početi da preispituju svoje politička uverenja.

Inače, o izdaji Zapada govorio je raniji savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.

Prema njegovim rečima, evropske zemlje pozivaju Kijev da ustupi teritoriju Rusiji kako bi se okončao sukob.

Podoljak je rekao da odlučnost Zapada da kazni Rusiju postepeno slabi. Ako je u početku na dnevnom redu SAD i EU bio naftni embargo, sankcije i politički pritisak na Moskvu, sada neke evropske zemlje, koje je Podoljak nazvao „proruskim lobistima“, počinju da pozivaju Kijev da zaustavi rat.

Danas nam se nudi prekid vatre, zamrznuti konflikt i predaja dela teritorija zarad mira, piše savetnik šefa kancelarije Zelenskog.

Sve je to zarad obnavljanja pregovora sa Rusijom, siguran je Podoljak. Političar je primetio da se Ukrajina već jednom „opekla“ na sporazumima iz Minska i da sada neće dozvoliti „Minsk-3“.

Istovremeno, Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, rekao je da se Nemačka, Francuska, Italija i Mađarska zalažu za mir sa Rusijom. Međutim, mora se reći da samo mađarski političari zvanično govore o stavu racionalnih pregovora sa Rusijom.

Najnoviji tekst Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: srbin.info i webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA