Najnovije

ANGLOSAKSONCI PROTIV EVROPE: London stvara novi blok država i uništava EU

London namerava da stvori novi blok evropskih država i da ga iskoristi za uništenje Evropske unije.

UK i EU (Ilustracija: Pixabay)

Nastavkom razvlačenja ukrajinskog sukoba u cilju slabljenja i dezintegracije Ruske Federacije, sam kolektivni Zapad već puca po šavovima. Još jedna potvrda za to bilo je pokretanje ideje Velike Britanije o stvaranju novog saveza u Evropi.

Navodimo odlomke iz intervjua sa politikologom i vojnim analitičarem, doktorom vojnih nauka, članom naučnog saveta pri Savetu bezbednosti Ruske Federacije, Sergejem Pečurovom, listu Krasnaja zvezda:

„... Ideja je da se stvori „savez država koje revnosno brane svoj nacionalni suverenitet, ekonomski liberalnih i odlučnih da se odupru vojnoj pretnji iz Rusije““.

„...Novi tip evropskog modela ujedinjenja koji predvodi Ujedinjeno Kraljevstvo uključuje Poljsku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Ukrajinu i možda Tursku u kasnijoj fazi. Treba napomenuti da dizajn koji je DŽonson predložio donekle podseća na Malu Antantu, koja je nastala 1920-1921 u istočnoj Evropi u čijem sastavu su bile Čehoslovačka, Rumunija i Jugoslavija.

„... Antiruska orijentacija inicijative koju je izneo DŽonson samo je njena spoljna strana. Unutrašnja je da se spekuliše o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, da se stvori alternativni blok evropskih država i da uz njegovu pomoć uništi Evropsku uniju. I to je ono što je nateralo ceo Stari svet da zadrhti“.

„...Anglosaksonci, kao što je istorija pokazala, uvek besramno traže profit samo za sebe, podređujući „sve i svakoga” svojim sebičnim interesima. Istovremeno, glavni podsticaj svetskog anglosaksonizma - anglosaksonizam je bezuslovna dominacija na planeti. Za to su potrebne samo dve stvari - eliminacija konkurenata i potčinjavanje ostatka.

„... Velika Britanija i SAD čine osnovu anglosaksonske zajednice. Stoga se akcije Londona ne mogu posmatrati izolovano od Vašingtona... U ovoj situaciji oni rade zajedno, na osnovu činjenice da će razorenom Evropom biti lakše upravljati, da će njena oslabljena ekonomija prestati da igra ulogu tehnološke baze za Kinu, čija sve veća moć plaši pre svega Vašington. I nije iznenađujuće što inicijativa u tom pogledu, u smislu slabljenja Evrope, pripada Amerikancima.

„...Na nesreću svojih naroda, mnogi evropski političari su u zagrljaju sistema koji ne dozvoljava slobodu ne samo delovanja, već i mišljenja. S jedne strane, našli su se u položaju vazala, koji dobro znaju da se, da ne bi izazvali nezadovoljstvo prekomorskih gospodara, treba da ih slušaju. S druge strane, decenijama im je u glavu usađivan negativan stav prema Rusiji i to sada aktivno koriste Vašington i London u sprovođenju svojih planova.

O širenju ruske teritorije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA