Najnovije

ŠTA ĆE BITI SA ZAROBLJENIM STRANIM PLAĆENICIMA U DNR? Rok za žalbu ističe

Strani plaćenici koji su osuđeni na smrtnu kaznu u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) biće pogubljeni ukoliko njihove žalbe budu odbijene, izjavio je danas lider DNR Denis Pušilin.

Strani plaćenici (Foto: RIA Novosti)

„Svi strani državljani uložili su žalbe na presude. Ako sud oceni da je ova kaznena mera i kazna odgovarajuća njihovi će predmeti biti predati nadležnom organu na izvršenje presude. Smrtna kazna u DNR predviđa streljanje”, poručio je Pušilin za TV kanal Solovjev uživo, a prenela je agencija TASS.

Lider DNR je takođe precizirao da su prikupljeni dokazi u slučajevima „više od 100 militanata ukrajinskog nacionalističkog bataljona Azov i da će njihovi dosijei biti predati sudu”, javlja Tanjug.

Ministar pravde DNR Jurij Sirovatko izjavio je juče da će odluka po žalbama stranih plaćenika koje je sud DNR osudio na smrt biti doneta do kraja ovog meseca.

Dvojica Britanaca Ejden Aslin (28) i Šon Piner (48), kao i marokanski državljanin Sadun Brahim, koji su bili angažovani u ukrajinskim oružanim snagama, osuđeni su 9. juna na smrt pred najvišim sudom DNR zbog „učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika”.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA