Najnovije

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: DŽefri Saks, virus korona i američko biološko ratovanje 

Piše: Vladimir Dimitrijević

ŠTA JE REKAO PUTIN

U maju ove godine, Vladimir Putin je rekao na sastanku ODKB:„Dugo smo upozoravali na biološke aktivnosti Sjedinjenih Država na postsovjetskom prostoru. Kao što je poznato, Pentagon je stvorio desetine specijalizovanih laboratorija i centara u našem regionu. NJihova funkcija je daleko od pružanja medicinske pomoći stanovništvu zemalja domaćina“. Putin je istakao da je glavni zadatak ovakvih laboratorija prikupljanje bioloških uzoraka i proučavanje za sopstvene potrebe specifičnosti širenja virusa i opasnih bolesti i dodao:„Sada tokom specijalne operacije u Ukrajini došli smo do dokumentovanih dokaza o tome da su komponente biološkog oružja pravljene u blizini naših granica“. 
Sve je postalo jasno. 

ŠTA JE REKAO DŽEFRI SAKS

Nedugo posle toga oglasio se DŽefri Saks. Svi znaju ko je jedan od najvećih ekonomskih ubica u istoriji, tvorac šok terapije koja je razorila privredu mnogih zemalja, uključujući i Rusiju za vreme Jeljcina. Kao član establišmenta, dotični je profesor Kolumbija univerziteta i predsednik komisije za kovid poznatog medicinskog časopisa „Lanset“. Taj i takav, iz, za sada nepoznatih razloga, krajem maja ove godine ukazao je u naučnom radu objavljenom u časopisu Američke akademije nauka da je virus korona možda nastao kao posledica laboratorijskih eksperimenata u kojima je učestvovala američka vlada. DŽefri Saks i Nil Harison, profesor molekularne farmakologije na Kolumbija univerzitetu su, kaže Sputnjik, u svom zajedničkom radu istakli da je specifičnost virusa SARS-KoV2, to što ima sekvencu od osam amino-kiselina na virusnom šiljastom proteinu koja je identična sekvenci u ćelijama ljudskih organa za disanje. SARS KoV2 jedini je predstavnik podroda sarbekovirusa (u kom su SARS betakoronavirusi) koji ima takvu sekvencu. Identična sekvenca sreće se samo kod ljudi, gorila, šimpanzi i orangutana, kao i kod jedne vrste slepog miša koja živi u Evropi i zapadnoj Aziji:„Ne znamo da li je umetanje te sekvence rezultat prirodne evolucije, možda preko rekombinacije u međudomaćinu, sisaru ili čoveku, ili je rezultat namernog uvođenja u SARS virus u laboratorijskom eksperimentu. Znamo da je umetanje takvih sekvenci u viruse nalik SARS-u bio cilj naučnog rada kojim su 2018. za grant kod DARPA (agencija ministarstva odbrane SAD za razvoj novih tehnologija za vojsku) zajedno konkurisali Ekohelt alijansa, Vuhanski institut za virusologiju i Univerzitet Severna Karolina. Taj grant nije odobren, ali ne znamo da li su neki od predloženih programa održani u 2018. ili 2019. možda finansiranjem iz drugih izvora“.Saks i Harison su istakli da se virus proširio tako što je neko od laboratorijskih radnika greškom bio zaražen njime. Takođe, ukazuju da je veći deo istraživanja SARS virusa u Vuhanu bio deo naučne saradnje Kine i SAD koji je finansirala američka vlada preko različitih organizacija, te da je zbog toga veoma važno da sve američke naučne organizacije transparentno objave svoje grantove, ugovore, naučne radove, zbirke podataka i druge detalje koji bi mogli da doprinesu istrazi o poreklu kovida. Dodaju da se virusi korona nisu istraživali samo u Vuhanu, već i u različitim američkim naučnim institucijama i drugim naučnim institucijama u svetu.

Tako smo opet došli do američkih zločinaca, i njihove upotrebe biološkog i hemijskog oružja, koje traje još od doba genocida nad Indijancima. 

Evo male hronike. 

ZLOČINI PRE RATA

Amerikanci su koristili biološko oružje u 19. veku, kada su indijanskim plemenima darovali ćebad zaraženu kolerom. 
Godine 1900, američki lekari su, u ime „progresa nauke“, na Filipinima klicama kuge zarazili petoricu zatvorenika, a 29 njih bolešću beri-beri. Četvorica su umrla. Godine 1915, lekar koji je primao pomoć države, zarazio je, u Misisipiju, 12 robijaša pelagrom, bolešću koja napada centralni nervni sistem. 

Posle Prvog svetskog rata, na hiljade američkih vojnika izložene su raznim vrstama hemijskog oružja s ciljem provere novih gas – maski i zaštitne opreme. Armija s komandom u Vašingtonu je koristila iperit protiv antiameričkih demonstracija u Portoriku i na Filipinima dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoleća.

Godine 1931, dr Korelijus Roads, koji je imao ugovor za Rokfelerovim institutom za medicinska istraživanja, u Portoriku je zarazio mnoštvo pacijenata ćelijama raka. Bar trinaestorica su umrla. Roads je kasnije bio na čelu američke Divizije za biološko ratovanje, i član posleratne Komisije za atomsku energiju, gde je nadgledao izlaganje američkog stanovništva radijaciji u svrhu istraživanja posledica nuklearnog rata.  Na osnovu deklasifikovanih dokumenata Ministarstva odbrane, ispostavilo se da se dotični zalagao i za istrebljenje Portorikanaca upotrebom bombi napunjenih smrtnosnim bakterijama.

ZLOČINI ZA VREME RATA

Godine 1942, lekari američke vojske i mornarice zarazili su malarijom 400 zatvorenika u Čikagu, da bi, navodno, pronašli lek za ovu bolest. Najveći broj njih bili su Afroamerikanci, i niko im nije rekao čemu su podvrgnuti. Nacistički lekari na sudu u Nirnbergu su isticali čikaški slučaj u svoju odbranu – tobož, možeš da praviš oglede na živim ljudima koji o tome ništa ne znaju, jer tako „napreduje nauka“. 

Dr Širo Iši je, za vreme rata u Mandžuriji, u ime Carevine Japan eksperimentisao na zarobljenim Kinezima, Rusima i Amerikancima, hraneći ih tifusom zaraženim paradajzom, trujući ih tetanusom i sifilisom ( žene ), obavljajući visisekcije na živim ljudima. Iako je general Daglas MakArtur skupio preko deset hiljada strana dokaza protiv Išija, dotični je prošao bezikakve kazne i kasnije držao predavanja u Fort Detriku, u Merilendu. Time se pridružio svim nacističkim lekarima, koje je američka vojska spasila u operaciji „Spajalica“, i stavila ih u svoju službu. Najpoznatiji je bio Kurt Blom, tvorac ideje „kemtrejlsa“ i jedan od miljenika Trećeg Rajha.

ZLOČINI POSLE RATA

Godine 1950, američka mornarica je nad San Franciskom raspršila ogromne količine klica serratia marcescens, poznate kao bolnička bakterija, koja je izazvala veliki broj obolenja sličnih upali pluća, od kojih je dokazano umro  bar jedan čovek, Ed Nejvins.  

Kineski premijer DŽu Enlaj je 1951, na osnovu izjava američkih zarobljenika, svet obavestio o tome kako je CIA u Severnoj Koreji i Kini koristila biološko oružje, ispuštajući u vazduh komarce i muve „obogaćene“ žutom groznicom i izbacujući letke zaražene kolerom iznad Mandžurije i Severne Koreje. 

Od 1950. do 1953. godine američka armija je iznad šest gradova u SAD i Kanadi puštala tzv. „hemijske oblake“, sa raznim otrovima. Iznad Vinipega u Kanadi upotrebljen je veoma otrovni kadmijum, a to je dovelo do teških respiratornih oboljenja.

Godine 1952, armija SAD je tajno izložila zaraznim bakterijama Mornarički intendantski centar u Norfolku, a godinu dana kasnije aerodrom u Vašingtonu. Jedan od ciljeva ogleda je bio provera da li upotrebljena bakterija deluje snažnije na crnu nego na belu populaciju.

Godine 1956. i 1957, Savana, DŽordžija i Ejvon Park na Floridi izloženi su milionima komaraca zaraženih žutom i denga groznicom. Stotine građana su oboleli od raznih vrsta groznica, respiratornih bolesti, ali je bilo i encefalitisa. 

VIJETNAM 

Godine 1965, američka armija i Hemijska kompanija Dou dale su injekcije diokisina sedamdesetorici, uglavnom crnih, robijaša u zatvoru Holmsburg u Pensilvaniji. Robijaši su dobili teške rane koje mesecima nisu lečene. To je bio uvod u krvavi zločin u Aziji. Od 1966. do 1972, vojska SAD je izbacila više od 36 miliona litara takozvanog „agensa oranž“, teškog diokisinskog otrova, iznad Južnog Vijetnama, Laosa i Kambodže. Civilinih žrtava je bilo preko pola miliona. I danas se u krajevima gde je ovaj bojni otrov upotrebljen rađaju deca – invalidi. Žrtve su bile i američki vojnici. Država Vijetnam je 2018. tražila odštetu od Monsanta, koji je ovaj otrov isporućivao ubicama u službi Vašintona. 

Godine 1966, bakterije su raspršivane u njujorški metro. Ogled je još uvek pod oznakom strogo poverljivo. 

Sledeće godine, CIA je ubacivala LSD u rezerve pitke vode u prestoničkom centru državne Adminstracije za hranu i lekove. Cilj je bio provera mogućnosti upotrebe ovih sredstava i njihovog delovanja na ljude u širem obimu. 

U godini sletanja na Mesec, jedan od čelnika Odeljenja za istraživanja i tehnologiju Ministarstva odbrane tražio je od Kongresa SAD deset miliona dolara za razvoj sintetičnkog biološkog agensa na koji nijedan ljudski imuni sistem ne može imati odgovor. 

Od sedamdesetih do devedesetih godina prošlog veka trajalo je zaražavanje Kube svinjskom kugom. 

I TAKO DALJE, I TOME SLIČNO

Godine 1980, na hiljade haićanskih muškaraca, smeštenih u izbegličke logore Majamija i Portorika, dobili su ginekomaziju ( „ženske grudi“ ) nakon što su ih američki lekari tretirali hormonskim injekcijama.

Godine 1981, Fidel Kastro je optužio SAD za zaražavanje Kube denga virusom, od čega je stradalo 188 Kubanaca, uključujući i mnogo dece. Četiri godine kasnije, pedesetak hiljada ljudi u Managvi u Nikaragvi dobilo je dengu, a mnogi su i umrli. Bio je to sastavni deo rata protiv vlasti antiamerički orijentisanih sandinista.

Godine 1996, Vlada Kube opužila je SAD za najezdu opasnih štetočina – insekata zvanih palmin trips, koji su nasrnuli na zasade krompira i palme. Pojavi insekata prethodilo je letenje američkih aviona za zaprašivanje iznad Kube. 

Posle terorističkih napada u NJujorku septembra 2001, desio se incident sa slanjem pisama ( na razne adrese ) u kojima je bio prah sa sporama antraksa ( crnog prišta). To se dogodilo nedelju dana posle napada na Svetski trgovinski centar u NJujorku, čime je stvorena iluzija da u „Kule bliznakinje“ rušili islamski teroristi, koji su i „slali crni prišt po kućama“. Kada je, posle deset godina, skinuta oznaka poverljivosti sa dokumenata istrage o ovom slučaju, ispostavilo se da to nema veze sa islamskim terorizmom:  spore antraksa su odgajene u Institutu za medicinska istraživanja infektivnih bolesti armije SAD.

Da li vam je sada jasno o čemu je pričao DŽefri Saks?

ŠTA JE REKAO VOLODIN?

Ako vam nije jasno, evo šta je, 6. jula 2022. godine, rekao spiker ruske Dume Vjačeslav Volodin, pozivajući SAD da prekinu sve vojno – biološke eksperimente u svetu: „Milioni obolelih i umrlih širom sveta, svetska ekonomska kriza, pad životnog standarda su posledice COVID-19, za koje Vašington mora da odgovara: svi vojno – biloški ogledi SAD, koji se sprovode širom sveta, moraju biti zaustavljeni i sa njih mora biti skinut veo tajne“. Volodin kaže da SAD mora da nadoknadi gubitke oštećenim državama:“Sada, kada se čuju ovakve optužbe, Bajden ćuti. Plaši se da će svet saznati istinu o pravom uzročniku pandemije“. 

Saznali smo. Vaše bližnje je, po svemu sudeći, koronom pobila NATO Imperija. Pamtite to, zauvek! 

Tekst je pisan za portal Pravda i njegovo prenošenje je zabranjeno bez saglasnosti redakcije.

Više tekstova autora Vladimira Dimitrijevića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA