Najnovije

"Zaporožje će biti oslobođeno... Razvija se plan da oslobađanje grada"

Kijevske vlasti treba da prekinu okupaciju centra Zaporoške oblasti i povuku svoje trupe.

To je izjavio član glavnog saveta administracije ove oblasti Vladimir Rogov.

"Zaporožje će biti oslobođeno... Razvija se plan da oslobađanje grada prođe uz minimalno uništavanje infrastrukture, uprkos činjenici da su borci Zelenskog minirali mostove i druge objekte. Pozivamo Zelenskog da naredi povlačenje svojim trupama i okonča okupaciju grada", rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, stanovništvo dela Zaporoške oblasti, koji je i dalje pod kontrolom režima Zelenskog, čeka oslobođenje i traži "da ih spasu od okupacije ukrajinskih neonacista".

On je napomenuo da ukrajinske snage, policajci i pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine u gradu vrše masovne racije.

"Pozivam stanovnike grada da budu oprezni. Ne primajte pozive, ne zadržavajte se u mestu boravka gde vas lako mogu pronaći. Ako je moguće, izađite iz grada na oslobođenu teritoriju. Ako to više nije moguće, snabdejte se zalihama hrane i vode, a takođe pronađite najbezbednije mesto u uslovima gradskih borbi, u koje teroristi Zelenskog koji su uzeli civilno stanovništvo grada za taoce vode Zaporožje", istakao je Rogov.

Zaporoška oblast je trenutno oslobođena više od 70 odsto. Istovremeno, regionalni centar, grad Zaporožje, nalazi se pod kontrolom ukrajinske vojske.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i priazovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine.

U regionima su formirane vojno-civilne administracije, uvedena je u promet rublja, počelo je emitovanje ruskih televizijskih kanala i radio stanica. Regioni su najavili da planiraju da postanu subjekti Ruske Federacije.

Kada će pasti Odesa, saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA