Najnovije

Koje trgovce oružjem Vučić prikriva?!

Priča o zabrani privatne posete Aleksandra Vučića Jasenovcu je pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Srbija snabdeva Ukrajinu oružjem, tvrdi predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

- Nakon pada ukrajinskog aviona koji je prevozio oružje iz Srbije sa sigurnošću se može reći nekoliko stvari. Prvo, gotovo nemoguće zvuči da je u trenutku dok Ukrajina vrši mobilizaciju milion vojnika i sve logistike za snabdevanje fronta njihov transportni avion prevozi školske granate iz Srbije u Bangladeš. Naprosto, u ratnim uslovima svi raspoloživi kapaciteti se koriste samo i isključivo za potrebe snabdevanja spostvene vojske pa shodno tome više je nego jasno da se iz Srbije vrši dostavljanje oružja u Ukrajinu i pri tome se fiktivno u papirima vodi da će krajnji korisnik biti neka druga zemlja. Drugo, iznenadna sveopšta kampanja koja je pokrenuta vezano za zabranu Hrvatske da Aleksanar Vučić privatno poseti Jasenovac ide upravo u prilog tome da se na taj način vrši skretanje pažnje javnosti sa teme pada ukrajinskog aviona punog srpskog oružja. To je ona logika iz u kojoj se krivac za krađu meda lako otkriva zbog toga što  se brani od pčela i kada one nisu u blizini – kaže Parović.

On je podsetio da je pre desetak dana Dejan Zlatanović, vlasnik i urednik medijske kuće Srbin.info eksluzivno objavio snimke ukrajinskih tranpsortnih aviona u koje se na aerodromima u Beogradu i Nišu tovari velika količina oružja.

- Tada je on iako registrovani i akreditovan novinar bio pozvan u policiju i tamo ispitivan o tome ko mu je izvor informacija što jasno govori o tome da postoji kontinuirana isporuka oružja iz Srbije uz pomoć ukrajinskih aviona i da vlast čini sve da javnost o tome nema nikakvih saznanja. Zbog čitave situacije,  a pogotovo zbog opasnosti da Srbija zbog interesa privatnih trgovaca oružjem bude izbačena iz pozicije vojnog ne mešanja u sukob u Ukrajini, jako je važno da se izvrši što veći pritisak javnosti kako bi se utvrdilo koga to Vučić prikriva i kome na taj način plaća opstanak na vlasti – kaže Parović.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA