Najnovije

JEZIVE TVRDNJE: Jedan od ozloglašenih zemunaca je živ, iako se godinama verovalo da je ubijen?

O Kostantinoviću se posle policijske akcije “Sablja”, gotovo ništa ne zna. Osuđen je na 35. godina zbog učestvovanja u atentatu na premijera Zorana Đinđića, ali se od tada nalazi u bekstvu.

Foto: Arhiva

"Nasmejani ubica" Čaba Der, koji u zatvoru u Mađarskoj služi doživotnu kaznu “oživeo” je u svom pismu i sećanje, a i samog Ninoslava Konstantinovića, odbeglog člana zemunskog klana.

Prema rečima Dera, u iznajmljenom stanu u Budimpešti u kom je živeo, pokušao je da ga ubije poslednji odbegli Zemunac, o čijoj se sudbini gotovo da ništa ni ne zna već 18 godina.

- U Budimpešti, u iznajmljenom stanu sam zahvaljujući sreći ostao živ. Napad sam prijavio mađarskoj policiji, ali u prijavi sam prećutao da sam prepoznao direktnog izvršioca. Egzekutor koji je upao u moj stan na sebi je imao kačket i naočare, po donjem delu lica tačno sam prepoznao da je to bio Ninoslav Konstantinović Nine - naveo je Čaba i dodao da je Zemunac ispod duksa izvadio pištolj i ciljao u njega.

O Kostantinoviću se posle policijske akcije “Sablja”, gotovo da ništa ne zna. Osuđen je na 35. godina zbog učestvovanja u atentatu na premijera Zorana Đinđića, ali se od tada nalazi u bekstvu.

Ko je zapravo (bio) Ninoslav Konstantinović Nino?

Ubijen još 2003. godine?

Poznato je da je bio član zemunskog klana, i da je imao udela u orgnizovanju atentata marta 2003. godine, a prema navodima Sretka Kalinića, Nina je nedugo zatim ubio Miloš Simović i zakopao ga pored auto-puta Beograd-Zagreb.

Nove tvrdnje Čabe Dera potpuno su poljuljale ovo svedočenje najbrutalnijeg pripadnika Zemunaca, Sretka Kalinića, a u prilog tome ide i činjenica da policija prilikom iskopavanja nije pronašla kosti Konstantinovića.

Profesionalni ubica

Kružile su priče da je on najpre pobegao u Holandiju, da bi se zatim preselio u Italiju, gde je pristupio čuvenoj napuljskoj mafiji Kamora. Bio je njihov čovek za egzekucije, kao što je radio i u Beogradu, samo što je na Apeninima pucao dok je vozio skuter, kako bi lakše pobegao sa lica mesta.

I sam Nino je krajem 20. veka bio žrtva pokušaja likvidacije iz vozila, međutim uspeo je da preživi uz nekoliko rana.

Atentat na Đinđića

Konstantinović se navodi i kao osoba koja je pronašla lokaciju u ulici Admirala Geprata, iz koje je pucano na tadašnjeg premijera Srbije, Zorana Đinđića. 

Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA