Najnovije

NOVI OKRŠAJ NA ZMIJSKOM OSTRVU: Šta su ruski suhoji bacili? (VIDEO)

Zmijsko ostrvo sa koga se ruska vojska povukla u četvrtak ponovo je u fokusu rata u Ukrajini posle vesti da su dva ruska borbena aviona Suhoj Su-30 bombardovali 17 hektara zemlje i kamena u Crnom moru.

Foto: Tviter printskrin

Naime, kasno sinoć pronela se vest da su ukrajinske snage poslate na ostrvo, odnosno da su iz pravca Odese krenuli patrolni čamci sa ukrajinskim vojnicima, koji su trebali da se iskrcaju na ostrvo i zauzmu ga.

Međutim u trenutku iskrcavanja, prema podacima sa mreže Telegram usledio je napad dva ruska aviona koji su navodno kasetnim bombama napali ukrajinske vojnike.

Međutim, priča ima i drugi oblik dešavanja. Naime, general potpukovnik ukrajinske vojske Valeriji Zalužnji saopštio je da su "Rusi bacili dve fosforne bombe na Zmijsko ostrvo".

Navodno Rusija je htela da uništi prema ukrajinskim izvorima vojnu opremu i PVO sisteme vredne nekoliko desetina miliona dolara da ne padnu ukrajincima u ruke.

Za sada nema zvanične potvrde ove inforamcije, osim što je ukrajinski dron snimio trenutak napada ruskih suhoja na Zmijsko ostrvo.

Posle Lisičanska Rusi kreću u grad gde je sve počelo! To tvrdi ruski vojni eskpert, a više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA