Najnovije

POGOĐEN POLIGON ZA OBUKU UKRAJINACA: Ubijeno 200 vojnika i uništeno 10 oklopnih vozila

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

U napadu preciznog oružja Rusije na skladište raketno-artiljerijskog naoružanja 14. mehanizovane brigade Ukrajine kod Soledara uništeno je 19 jedinica oklopne tehnike i do 40 vojnika.

U regionu mesta Usatovo u Odeskoj oblasti, visoko preciznim oružjem Rusije uništeno je lanser raketnog sistema "Harpun", koji je proizveden u SAD.

Visoko precizno oružje velikog dometa pomorskog baziranja pogodilo je tačku privremene dislokacije 35. mornaričke brigade Ukrajine kod mesta Dačnoe u Odeskoj oblasti. Pogođena je lokacija za obuku vojnika i tom prilikom ubijeno je biše od 200 ljudi i uništeno 10 oklopnih vozila.

Ruske snage pogodile su pet raketnih sistema "Grad" koji su bili u sklopu 48.i 58. motorno-pešadijske brigade, šest artiljerijskih haubica D-20 i devet artiljerijskih topova D-30 u oblastima Kurahovo, Novomihajlovka, Konstantinovka i Georgievka  na teritoriji Donjeckog regiona.

Avijacija i artiljerija Rusije  pogodile su sedam kontrolnih punktova, uključujući, osam skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije kao i dva skladišta zapaljive municije. 

Borbena avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u vazdušnoj borbi uništila je dva aviona vazdušnih snaga Ukrajine: jedan MiG-29 jedan Su - 25.

Od početka sprovođenja specijalne vojne operacije uništeno: 259 aviona, 143 helikoptera, 1572 bespilotnih aparata, 356 protivavionskih raketnih kompleksa, 4135 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila…

Šta je sledeći cilj ruske vojske saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA