Najnovije

PROPAO PROBOJ UKRAJINACA KOD UGLEDARA: U toku pripreme za odlučujuće borbe u Donbasu, Kijev sprema ofanzivu kod Krivog Roga (MAPA)

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.*Ukrajinske formacije su u jutarnjim satima granatirale sela Novi Jurkoviči i Lomakovka u Brjanskoj oblasti.

Oružane snage RF su pogodile neprijateljske položaje na teritorijama Černigovske i Sumske oblasti koje se graniče sa Rusijom.

*Na severu Harkovske oblasti, ukrajinska komanda izviđa položaje Oružanih snaga Rusije, koristeći diverzantske grupe i civile lojalne Kijevu. Ruske trupe su takođe nanele udar po objektima Oružanih snaga Ukrajine u Čugujevu.

*U Donbasu je došlo do operativne pauze. Strane se aktivno pripremaju za dalje akcije:

-Ruske raketne jednice i artiljerija izvršile su seriju napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u slavjansko-kramatorskoj aglomeraciji.

-U oblasti Severska se nastavljaju pripreme za ofanzivu na dominantne visove u blizini grada.

-Ukrajinske formacije ponovo su granatirale naselja DNR i LNR.

-Noću su Oružane snage Ukrajine pokušale da probiju odbranu NM DNR na području Ugledara, ali su pretrpele gubitke i povukle se. Neki od vojnika su se predali.

*Ruska artiljerija izvela je nekoliko napada na ciljeve u Nikopolju. Jedan od ciljeva bio je i lokacija 301. raketnog puka Oružanih snaga Ukrajine.

*U regionu Zaporožja, strane vode artiljerijske duele na liniji dodira.

Ukrajinska komanda priprema ofanzivu u pravcu Krivog Roga: jedinica 17. brigade stigla u Arhangelsk, planiran je lažni napad u rejonu Visokopolje.

Šta je sledeći cilj ruske vojske saznajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA