Najnovije

SISTEM DOMINACIJE DOLARA JE SRUŠEN! Od jeseni masovni bunt u EU, padaće vlade kao gnjile kruške! (VIDEO)

Dolar je postao jedna volšebna valuta kao osnova svetskog monetarnog sistema, osnova moći SAD. Preko njegove emisije bez pokrića, jer on više nikakva pokrića nema ni u zlatnim rezervama, ni u robnim rezervama, praktično to je jedan čisti, nepokriveni novac, „fiat novac“ kojim se kupuje sve, preko te emisije bez pokrića ruše se sistemi, ruše se vlade, osvajajuju države, izjavio je ekonomista dr Slobodan Komazec, prilikom gostovanja u emisiji Reč produkcije Helmkast.  

On je kazao da je to do sada moglo da ide, jer to je monopolarni sistem od 1945. godine, od kada je dolar postepeno istisnuo zlato i postao svetska valuta. 
Kako je rekao, time se stvarala moć i taj sistem se pretvorio u sistem nametanja, sistem otuđenja, sistem finansijskog kapitalizma, „a onda su multikorporacije i velike finasnijske institucije postepeno preuzimale tržišta i u funkciji zapadnog kapitala nametali su svoja rešenja“. 

- Taj sistem dominacije, osvajanja, ucenjivanja, rušenja vlada i svih koji su pružali otpor, konačno je završen – ustvrdio je Komazec.  

Govoreći o zemljama Evropske Unije koje su uvele sankcije Rusiji, rekao je da će industrija kod njih da „zariba“.

- Nestašice se već pojavljuju, ogromna je inflacija, nezaposlenost se masovno povećava, socijalni problemi se gomilaju. U tim zemljama, ako se ovako nastavi, a Rusi nemaju potrebe da žure, Rusiji odgovara da se ovo produžava, čim prođe dva-tri meseca, od septembra, oktobra, kad počnu hladnoće i ostalo, u ovim zemljama EU počeće masovni bunt. Neće se više znati ko je na ulici, rušiće se vlade, padaće kao gnjile kruške. Jer nezadovoljstvo naroda će biti ogromno. Doveli su narod do bezizlaza – istakao je Komazec. 

On je objasnio i na koji način BRIKS pronalazi rešenja da napusti vezivanje za dolar ili evro i uspostavi novi sistem. 

Šta je sledeći cilj ruske vojske saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA