Najnovije

SVEDOK-SARADNIK I ŠARIĆ OPET OČI U OČI: Ovo je Joksović rekao na optužbe da je Pljevljak planirao da ga ubije

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu kao svedok u istrazi koja je krajem maja pokrenuta zbog sumnje da su Pljevljak i ostali osumnjičeni planirali i pripremali njegovu likvidaciju.

Foto: Jutjub

Kako Kurir saznaje, Joksović je u tužilaštvu kratko govorio i to u prisustvu Darka Šarića, koji je iz pritvorske jedinice doveden u prostorije tužilaštva, na šta ima pravo. Podsetimo, i u ranijim slučajevima Šarić je korstio to svoje pravo.

- Joksović je danas rekao da nema nikakva saznanja da je neko pripremao njegovo ubistvo, kao i da nije u zavadi sa okrivljenima. Takođe, rekao je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da neće isticati imovinsko-pravni zahtev - nezvanično saznajemo od izvora upoznatog sa slučajem.

Joksović je, podsetimo, školski drug Darka Šarića koji je posle hapšenja u akciji "Balkanski ratnik", pokrenutoj 2009, odlučio da postane svedok-saradnik. On je tada pušten iz pritvora i prebačen na tajnu lokaciju, na kojoj ga čuva policija.

U slučaju planiranja likvidacije Nebojše Joksovića, pored Darka Šarića, naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal istraga za to krivično delo pokrenuta je i protiv advokata Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Stefana Andrejića, Milana Vučinića i Uroša Radovanovića, koji se ranije prezivao Mišić.

- Oni se sumnjiče da su pripremali Joksovićevu likvidaciju, kao i da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića, s ciljem da diskredituju Joksovića kao svedoka-saradnika i svale krivicu za to na njega - saopštilo je ranije tužilaštvo. Na saslušanju povodom ovih optužbi u tužilaštvu Darko Šarić je negirao krivicu.

Oni se, kako je tužilaštvo saopštilo, terete da su od kraja jula 2020. godine, pa do 15. avgusta 2020. u Beogradu i Valjevu imali nameru da diskredituju Nebojšu Joksovića kao svedoka-saradnika. Komunicirali su, kako se navodi, preko kriptovane aplikacije Skaj. Navodno, plan je bio da se Joksović likvidira za vreme poznate manifestacije na Drini, "Drinska regata".

Podsetimo, Pljevljak je uhapšen 14. aprila i od tada se nalazi u pritvoru, a samo četiri meseca ranije bila mu je dodeljena nanogica. Međutim, zbog sumnje da je počinio nova krivična dela vraćen je u pritvor.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA