Najnovije

DODIK: Srbi mogu da nauče sve od Jevreja

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbi od Jevreja mogu sve da nauče jer jevrejski narod ne dozvoljava da sećanje izbledi.

Milorad Dodik (Foto: RIA Novosti)

Dodik je ukazao na značaj Jasenovca, ustaškog logora u kojem je najviše ubijan srpski narod, istakavši da mu komunistička vlast nije pridavala značaj.

– Komunizam je devastirao Jasenovac i učinio novi zločin prema nama Srbima – istakao je Dodik za RTS, navodeći kako je prilikom boravka u Izraelu posetio Jad Vašem.

On je istakao da je Jasenovac mesto komunizam stavio na stranu, zato i Hrvati minimiziraju broj, te da je ide na čast vlastima Hrvatske što su zabranili posetu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dodik je ocenio i da se Jevreji i Izrael nalaze u sličnoj situaciji u kojoj se nalazi i srpski narod i Republika Srpska u BiH, koja je puna konfuzije.

– Veoma mi je teško objašnjavati situaciju u BiH, ona je propala zemlja i nema šanse da opstane kao takva – rekao je Dodik.

Za muslimane je rekao da su podanički narod, koji ne mogu bez tutora sa strane.

On je podsetio na visoke predstavnike i teška vremena, ali je istakao da se danas promenio status međunarodne zajednice budući da je u BiH lažni visoki predstavnik.

Kada je reč o Ukrajini, Dodik smatra da je kolateralna šteta, kao i da su mnogi političari na Zapadu izgubili orijentaciju i sebi napravili krizu.

– Protiv rata sam – zaključio je Dodik.

O albanskoj rezoluciji protiv izveštaja Dika Martija pročitajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA