Najnovije

RUSKI SPECNAZ U AKCIJI: Pronađen skriveni položaj ukrajinske vojske (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo snimak borbenog rada jedinica specijalnih snaga Zapadnog vojnog okruga tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Ruska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„U toku izvršavanja zadataka otvaranja kamufliranih položaja Oružanih snaga Ukrajine, grupa specijalnih snaga Zapadnog vojnog okruga izvršila je izviđačko-potražne operacije iza linije dodira sa neprijateljem“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Grupa, u kojoj su bili izviđači, snajperisti, inženjeri, stručnjaci za veze i vojni lekari, otišla je na područje gde su tenkovske jedinice ukrajinskih snaga trebale da borave i provode dan. Tamo su otkriveni patrola prethodnice koja je držala kamuflirano uporište i položaj sa opremom, koji su uništeni, korišćenjem faktora iznenađenja i povoljnim položajem snajperista.

"Radili smo izviđanje i traganje i naišli na takozvanu tajnu neprijatelja, oko tri osobe. Neprijatelj je uništen, koordinate ovog kvadrata su predate artiljercima", kaže na snimku komandant grupe Andrej.

Kao rezultat toga, artiljerci su zadali tačan udarac ukrajinskim položajima.

"U ovom trenutku radimo u šumskom području, posmatranje je, recimo, svedeno na nulu. Moj zadatak kao snajperista je da pokrivam grupu tokom izviđanja i traganja. Takođe vršim izviđanje, identifikujem različite prioritetne ciljeve i uništavam ih. “, rekao je jedan iz specijalaca.

Ofanzivu na Slavjansk pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA