Najnovije

UZBUNA! Amerika želi hitnu reakciju, Zelenski neće da beži - Rusija šokantnim potezom završava rat?!

Vašington je zabrinut za bezbednost predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Foto: president.gov.ua

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven rekao je u petak da je Vašington zabrinut za ličnu bezbednost ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Sjedinjene Američke Države pomažu Zelenskom u njegovom obezbeđenju, dodao je Salivan.

"Lična bezbednost predsednika Zelenskog je nešto što nas brine“, rekao je Salivan za Aspen bezbednosni forum u Koloradu.

Naveo je odlike protivnika Zelenskog.

"Ovo je lider u ratnim vremenima, koji se nosi sa neprijateljem u Rusiji koji je nemilosrdan, brutalan i sposoban za bilo šta", kazao je on.

Vašington pomaže predsedniku Ukrajine u pogledu bezbednosti.

"Predsednik Zelenski preduzima mere predostrožnosti koje biste očekivali da bi se zaštitio. Sjedinjene Američke Države pomažu da se olakša bezbednost ukrajinskog lidera", navodi Saliven

Sjedinene Američke Države su ponudile da evakuišu Zelenskog iz Kijeva kada je Rusija pokrenula svoju "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini u februaru. Zelenski tada nije prihvatio ponudu. Ukrajinski predsednik je u nekoliko navrata tvrdio da su atentatori ugrozili njegov život, a njegovi zvaničnici su više puta rekli da Rusija namerava da ubije predsednika. Moskva negira ove navode, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u aprilu izjavio da je Zelenski "predsednik Ukrajine“, a Rusija želi da on sedne i pristane na njene uslove za mir.

Ruski vojni avioni, rakete i artiljerija pogodili su više od 240 vojnih lokacija u Ukrajini u prethodna 24 sata. Više o tome možete saznati OVDE.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA