Najnovije

RUSI MENJAJU TAKTIKU U DNR: Neće biti kao u LNR

Zauzimanje dela teritorije Donjecke Narodne Republike (DNR) koja je pod kontrolom Kijeva biće teže i duže nego u slučaju Luganske Narodne Republike (LNR), zbog gušćeg odbrambenog sistema, a samim tim i taktike vojnih operacija. što će se najverovatnije promeniti.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Ovu prognozu izneo je glavni urednik časopisa '’Arsenal Otečestva'’, rezervni pukovnik Viktor Murahovski, prenosi RBK u ponedeljak, 25. jula.

„Mislim da će ova operacija (oslobađanja DNR) biti izvedena drugačije. Sa velikim obimom i velikom dubinom. Taktika će se verovatno promeniti. Neće biti direktnog napada na naselja“, smatra stručnjak.

Prema njegovim rečima, situaciju komplikuje činjenica da u DNR ima mnogo mina i dubokih betonskih utvrđenja.

Istovremeno, direktor Centra za sveobuhvatne evropske i međunarodne studije Visoke škole ekonomije Nacionalnog istraživačkog univerziteta Vasilij Kašin skrenuo je pažnju na brojne izveštaje o formiranju novih dobrovoljačkih bataljona širom Rusije nakon okupacije Lisičansk- Severodonjecke aglomeracije. To je povezao sa predstojećom borbom za Slavjansk i Kramatorsk.

„Očigledno je da postoji kampanja da se poveća broj ruskih trupa u Ukrajini i da se na taj način pripremi za novu fazu ofanzivnih neprijateljstava“, objasnio je Kašin.

O Putinovom '’Trojanskom konju'’ u Evropi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA