Najnovije

KEDMI: Zašto će pobeda Rusije u Ukrajini biti gora za SAD od Vijetnama

Potpuna pobeda Rusije u Ukrajini srušiće temelje zapadnih laži, a za SAD će biti gora od poraza u Vijetnamu. Ovo mišljenje je izneo vojno-politički ekspert Jakov Kedmi.

Rusija ne treba da se nada da će ekonomske teškoće kolektivnog Zapada dovesti do promene njene politike prema Ruskoj Federaciji, smatra ekspert.

Ova logika, smatra Kedmi, podseća na kalkulacije SAD i Evrope o odustajanju Moskve od samostalne politike pod uticajem sankcija.

Jedino što može da otrezni Zapad i da ga natera da odustane od aktuelnog antiruskog vektora jeste uspeh specijalne operacije u Ukrajini, siguran je analitičar.

„Problemi koji postoje na Zapadu neće ga navesti da promeni svoju politiku. Oni će to nastaviti jer oni koji im određuju politiku ne brinu o ekonomiji, a oni kojima je stalo do ekonomije ne mogu da utiču na politiku. Stoga će u ovoj situaciji praviti sve više grešaka. I postoji samo jedna stvar koja će ih naterati da promene svoju politiku: potpuna i konačna pobeda na teritoriji Ukrajine“, rekao je Kedmi.

Danas Zapad pokušava da svojim građanima i ostatku sveta ostavi utisak da Rusija ne može da uspe u Ukrajini. Zbog ovog, bezuslovna pobeda Ruske Federacije postaće bomba u temelju američke i evropske propagande na svim nivoima, od izjava političara do medijskih objava.

Kedmi je uveren da će efekat ovoga za Sjedinjene Države biti gori od vojnog poraza u Vijetnamu.

„Potpuna i konačna pobeda na teritoriji Ukrajine srušiće temelje svih ovih laži na kojima grade današnju politiku. Time će se pokazati da je sve što su se nadali da govore ispostavilo kao neodgovorna laž.

I to bez ikakve propagande. Jer sve što danas govore o Ukrajini i stavu Rusije u vezi sa tim, o mogućem rezultatu, biće oboreno. A efekat će biti veći od poraza SAD u Vijetnamu. Ovo je najvažnije “, rekao je Kedmi u programu Večernje sa Vladimirom Solovjovom.

Ekspert je ranije govorio o potkopavanju borbene sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine zbog pomoći NATO-a. Kedmi je preporučio i ukrajinskoj vojsci, koja ne želi da bude topovsko meso, da se preda Oružanim snagama Rusije.

Tuču ruskog i ukrajinskog sveštenika pogledajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA