Najnovije

ZELENSKI NAPRAVIO VELIKU GREŠKU: Može da izgubi američku podršku

Fotografisanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i njegove supruge Elene za magazin Vog predstavilo je situaciju u Ukrajini kao nešto neozbiljno, što dovodi u sumnju iskrenost reči i dela Kijeva, piše američki list Federalist.

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

„Umesto da se uključi u mirovne pregovore koji bi mogli da pomognu da se okonča sukob od kojeg pate ukrajinski građani, Zelenski pokušava da zaoštri rusko-ukrajinsku krizu uvlačeći Zapad u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, nuklearnom silom. Uživa simpatije svetske zajednice i fotografiše se za Vog, dok njegovi ljudi stradaju“, navodi se u članku.

Prema rečima autora članka, fotografisanje u sjajnom časopisu je bilo „komično i dramatično“. Zelenski je precenio podršku običnih Amerikanaca, rekao je on. Ali u isto vreme, Kijev zahteva milijarde od poreskih obveznika za svoje potrebe.

„Sjajne slike u Vogu su zaista važne Amerikancima. Oni se trenutno bore protiv inflacije i pitaju se da li su milijarde dolara prikupljene od njihovih poreza pomogle u finansiranju ovog fotografisanja“, zaključio je novinar.

Ukrajinski predsednik je više puta kritikovan zbog neprimerenog izgleda i aktivnosti na mestu šefa države. Tako je tokom posete lidera Francuske, Nemačke i Italije Kijevu 16. juna, Zelenski je umesto zvaničnog poslovnog odela obukao vojnu uniformu, a pre nedelju dana se sastao sa američkim glumcem i komičarem Benom Stilerom. Zauzvrat, njegova supruga Elena je optužena da je prekoračila svoja ovlašćenja zahtevajući da se zapadni PVO sistemi obezbede Ukrajini tokom njene posete Sjedinjenim Državama.

Kako je ukrajinska vojska pogodila svoje zarobljenike u DNR, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA