Najnovije

DOKUMENTI O PLAĆENICIMA U SEVERODONJECKU I LISIČANSKU: Čeka ih tribunal

Dokumenti pronađeni u Severodonjecku i Lisičansku, koji svedoče o prisustvu stranaca u ukrajinskoj vojsci, postaće dokazi u budućem tribunalu, rekao je novinarima ambasador LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

„Pronađeni dokumenti (o prisustvu stranaca u vojsci Kijeva u Severodonjecku i Lisičansku. — prim. red.) sigurno će biti dokaz. Dokazi za Tribunal, dokazi za Savet bezbednosti UN, dokazi za sve vrste međunarodnih postupaka, " rekao je on.

On je pojasnio da su strani instruktori planirali utvrđivanje ukrajinskih trupa u Severodonjecku i Lisičansku, a takođe su postavljali zadatke jedinicama. Prema rečima Mirošnika, sada specijalne službe LNR i Rusije otkrivaju koje su tačno funkcije stranci obavljali u Oružanim snagama Ukrajine.

„Postoji ogromna količina municije koju proizvodi Zapad, postoje instruktori koji su obučavali kako se bori, bilo je plaćenika koji su bili uski stručnjaci koji su došli ovde „na safari“ da ubiju ili pokažu kako se to radi. NJihovo učešće ovde, je, nažalost, direktno. A optužbe će biti na račun Zapada, potkrepljene ovim podacima koji se sada prikupljaju na teritorijama koje su već oslobođene“, objasnio je Mirošnik.

Osim toga, predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je na svom Telegram kanalu postavio video na kojem se vide različita dokumenta ukrajinskih oružanih snaga, uključujući italijanski pasoš.

U LNR i DNR planirano je održavanje tribunala nad ukrajinskom vojskom i plaćenicima koji su počinili zločine.

Istorijsko obraćanje predsednika LNR pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA