Najnovije

''DEŠEJTANIZACIJA'' UKRAJINE: Kadirovci našli tragove čečenskih terorista (VIDEO)

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov pokazao je zarobljenu opremu i ševrone „Ičkerijanaca” („Čečenska Republika Ičkerija” je teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) i napomenuo da će biti uhvaćeni i kažnjeni i da je „dešajtanizacija” Ukrajine bila neizbežna.

Kadirovci (Foto: RIA Novosti)

„Kad pričamo o šejtanima koji govore čečenski iz takozvanog bataljona Šejk-Mansurov. Oni kao da nestaju na prve vesti o približavanju čečenskih snaga bezbednosti. Tako su ovoga puta naši borci napredovali do navodnog mesta gde su se nalazili „hrabri Ičkerski vojnici“, ali su na licu mesta zatekli samo razbacane ševrone, značke i još mnogo toga sa odgovarajućim simbolima. Takođe, nije prošlo bez zarobljene opreme, koja će od sada redovno služiti pravim braniocima otadžbine“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Lider Čečenije je napomenuo da je imao utisak da su „Ičkerijanci“ došli u Ukrajinu da prodaju suvenire.

„A mesto koje su danas posetili naši borci je još jedna tezga gde se po simboličnoj ceni može kupiti značka sa simbolima koji su danas popularni u Ukrajini. Jedno nije jasno: gde su baš oni ratnici koji kidaju i cepaju pred kamerom? Verovatno su se oni, zajedno sa nacističkim drugovima, „herojski” povukli, navode ukrajinski mediji. Ali u redu je, sustići ćemo i kazniti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, „nema ičkerijanskih boraca, defanzivaca, ili bilo kakvog imena koje su smislili u alkoholno-narko pomami“.

„Postoji samo šačica šejtana koji su pokorni evropskim gospodarima, koji diskredituju ime izuzetne ličnosti, jednog od heroja čečenskog naroda, šejka Mansura. Dešaitanizacija Ukrajine je neizbežna!“ naglasio jepredsednik Čečenije.

O dokazima protiv plaćenika u LNR pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA