Najnovije

NATO BAZA NA 200 KILOMETARA OD SANKT PETERBURGA: Reakcija Rusije

Raspoređivanje baza NATO-a neće zaštititi, već ugroziti stanovnike gradova sa vojnom infrastrukturom, izjavio je Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Ruske Federacije.

NATO i Rusija (Ilustracija: Pravda)

Komentarišući izjave gradonačelnika Lapenrante u Finskoj, koji je predložio da se u gradu postavi baza NATO-a zbog „osećaja sigurnosti“, on je kazao da je političar pogrešio i pojasnio da raspoređivanje NATO baza neće zaštititi Finsku ili Švedsku.

„U slučaju izbijanja neprijateljstava, udari se prvenstveno nanose na vojnu infrastrukturu neprijatelja“, naveo je Volodin, precizirajući da će stanovnici gradova sa bazama NATO-a, suprotno očekivanjima, biti samo napadnuti.

Treba napomenuti da je udaljenost od Sankt Peterburga do Lappeenranta 200 km, do Viborga 60 km. Grad se zapravo nalazi na rusko-finskoj granici.

Gradonačelnik Kimo Jarva izrazio je želju da njegov grad postane dom za NATO bazu. On smatra da će novi „osećaj sigurnosti” podstaći ulaganja.

„Čuo sam da se razmišlja o izgradnji aerodroma. To bi se moglo iskoristiti ako Odbrambene snage to žele. Ne mogu ništa da kažem o raspoređivanju Odbrambenih snaga i vojnih jedinica, nisam stručnjak“, citira gradonačelnika državna televizijska i radio kompanija Ile.

Međutim, Jarva se nada da će se „jednog dana rat završiti“ i da će Rusi i Finci ponovo moći da putuju preko granice. Prema njegovom mišljenju, ulazak u NATO „neće ometati kretanje običnih ljudi“.

O '’dešejtanizaciji'’ Ukrajine pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA