Najnovije

"PORAZ I PAD LUGANSKA DEMORALIŠUĆI": Ukrajinski oficir svedoči o velikim gubicima i padu morala u vojsci!

Oficir Oružanih snaga Ukrajine, koji je zadobio rane od gelera i nalazi se na lečenju u bolnici, podelio je informacije o gubicima Oružanih snaga Ukrajine i niskom moralu sa novinarom Politico Kristoferom Milerom, koji je objavio izvod iz prepiske na društvenim mrežama.

Foto: public

- Pre tri nedelje u njegovoj jedinici severno od Popasne bilo je 60 vojnika. Danas ih ima 20 - piše Miler.

Pozivajući se na ukrajinskog oficira, on je rekao da su ruski tenkovi i artiljerija glavni problem za Oružane snage Ukrajine - ukrajinska vojska nema odgovor na vatrenu moć ruske vojske, a oružje koje se isporučuje sa Zapada kritično nedostaje.

- On (ukrajinski oficir - prim.aut.) je rekao da je poraz i gubitak Luganske oblasti demorališući. NJegova četa je bila na frontu u Donbasu mnogo pre 24. februara i nikada nije dobila odmor. Samo ranjeni dobijaju predah, rekao je - piše Miler.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o uspešnoj operaciji "oslobađanja" teritorija Luganske Narodne Republike.

Prema rečima ministra, u protekle dve nedelje gubici ukrajinskih oružanih snaga iznosili su 5.469 ljudi.

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da će ciljevi ruske specijalne operacije biti ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA