Najnovije

PREORAVANJE FRONTA: Uništena dva američka sistema "Himars", ubijeno 100 vojnika, oborena dva helikoptera i Su-25

Na teritoriji Donjecke Narodne Republike visokoprecizinim raketama uništena su dva lansera američkih višecevnih raketnih sistema „Himars“ i dva skladišta municije za njih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija likvidirala u Harkovu do sto ukrajinskih neonacista udarom privremenog punkta dislokacije.

Osim toga, Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja, u kome se nalazilo više od sto protivtenkovskih raketnih sistema strane proizvodnje i 1,5 hiljada raketa različitog kalibra.

Ruski lovac Su-35 je u jednom vazdušnom boju oborio dva helikoptera Mi-24 i jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Uništeno je šest komandnih mesta, šest skladišta naoružanja i municije, ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u 27 okruga, vod višecevnog bacača raketa „Uragan“ i tri voda artiljerije u DNR i jedan vod sistema „Grad“ u Nikolajevskoj oblasti.

Visokopreciznim oružjem uništena je radarska stanica za navođenje sistema PVO S-300 i privremeni položaj stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 i 11 dronova u Nikolajevskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i iznad LNR.

Osim toga, ruska PVO je presrela devet ukrajinskih balističkih raketa „Točka U“ u DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i osam raketa iz višecevnih bacača raketa u LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 232 aviona, 137 helikoptera, 1.462 bespilotne letelice, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.915 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 720 borbenih vozila za lansirne raketne sisteme, 3.096 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.043 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključuje se u saopštenju.

Zašto se raspada kabinet Borisa DŽonsona saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA